Nieuwe coffeeshop in het centrum van Zwolle opent begin januari 2021

De nieuwe coffeeshop De Rode Leeuw komt maar 5 minuten lopen op zo'n 400 meter afstand van de oude locatie van Het Binnenhof.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Het was al een tijdje bij ons bekend dat coffeeshop Het Binnenhof in Zwolle ermee op zou houden. Dat is uiteindelijk ook gebeurd en daardoor was er ruimte in het coffeeshopbeleid van Zwolle om dit gat op te vullen. Begin dit jaar werd duidelijk dat de Amersfoortse ondernemer Tim de Wilde als winnaar uit de bus is gekomen. Deze week werd bekend dat hij als coffeeshop De Rode Leeuw begin januari 2021 zal openen in de gelijknamige Rodeleeuwsteeg in het centrum van Zwolle.

Coffeeshop De Rode Leeuw opent begin januari 2021 in centrum Zwolle

De Rodeleeuwsteeg is dus niet dezelfde straat als Het Binnenhof, die lag namelijk aan de Steenstraat. Maar de nieuwe coffeeshop De Rode Leeuw komt maar 5 minuten lopen op zo’n 400 meter afstand van de oude locatie van Het Binnenhof.

komt maar 5 minuten lopen op zo’n 400 meter afstand van de oude locatie van Het Binnenhof

Uiteraard was er ook bij deze coffeeshop, zoals we zien bij vrijwel alle plannen om een coffeeshop te verhuizen of vestigen, ook mensen en organisaties die bezwaar aantekenden. Die bezwaren zijn gehoord en verholpen.

Wel kunnen zij nog bezwaar aantekenen tegen de horecavergunning. Maar het zou hoe dan ook om een afhaalcoffeeshop gaan.

Hoe verloopt zo’n proces?

Toen bekend was dat Het Binnenhof ging stoppen, kwam er dus ruimte voor een nieuwe coffeeshop. Daarvoor konden mensen zich inschrijven eind vorig jaar. Daarbij werd geen wachtlijst gehanteerd, maar werd het bekeken door een onafhankelijke adviescommissie. Die boog zich uiteindelijk over de bijna 30 aanvragen. Op de website van de gemeente Zwolle was te lezen:

We verwachten dat de ondernemer een goede buur wil zijn. Dat betekent dat hij bereikbaar is voor omwonenden en ook actie onderneemt als zijn klanten overlast veroorzaken. Dat hij zich aan de voorschriften in de vergunning en de gedoogbeschikking houdt. Daarnaast wordt een onderzoek naar integriteit uitgevoerd (wet Bibob), zo mag de ondernemer geen strafblad hebben.