Toch geen verhuizing coffeeshop De Groene Ster in Winschoten

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt: "Toen we het voornemen communiceerden lagen veel mensen direct stuiterend in de bosjes."

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

In Winschoten vond er een typische coffeeshop gerelateerde episode plaats. Coffeeshop De Groene Ster wilde namelijk uitbreiden en verhuizen naar het centrum, maar stuitte al snel op weerstand van de gehele bevolking. De burgemeester wilde op zoek naar een oplossing, maar kwam er na de bekendmaking achter dat ze direct met 3-0 achter stonden zei ze tegen het Dagblad van het Noorden.

Burgemeester Cora-Yfke Sikkema over de mogelijke verhuizing van coffeeshop De Groene Ster in Winschoten: na de bekendmaking stonden we direct 3-0 achter

“(…)Toen we het voornemen communiceerden lagen veel mensen direct stuiterend in de bosjes”

Eerder berichtten we al over de verhuizing naar een mogelijke locatie, waartegen winkeliers direct verzet boden en de media opzochten. Typisch, want het zou niet de eerste en de laatste keer zijn dat er nadat het woord coffeeshop of cannabis valt, de hele buurt op stelten staat. Ondanks de inzet van de burgemeester. Burgemeester Cora-Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt liet tegen het Dagblad van het Noorden weten: “We hebben de betrokkenen vanaf het eerste moment meegenomen in het proces. Kennelijk is Oldambt dat niet gewend. Toen we het voornemen communiceerden lagen veel mensen direct stuiterend in de bosjes.”

“(…)We stonden toen al direct met 3-0 achter”

De burgemeester legde verder uit: “(…)Ik heb ook van mensen gehoord dat ze begrijpen dat de coffeeshop-eigenaar wil uitbreiden, maar anderzijds wordt er gedacht dat er veel geblowd wordt en er een wietlucht hangt. We stonden toen al direct met 3-0 achter.”

De winkeliers en omwonenden zijn uiteraard blij, maar de coffeeshop ondernemer laat het daar niet bij zitten laat hij weten in het nieuwsbericht. Hij zou namelijk nog steeds graag verhuizen en wil daarom binnenkort wederom met de burgemeester om tafel.

5000 euro voor gouden tip nieuwe locatie coffeeshop Dizzy Duck in Den Haag

Dat het moeilijk is om een nieuwe locatie te vinden voor een coffeeshop, bewijst de ludieke actie van coffeeshop Dizzy Duck in Den Haag om 5000 euro uit te loven voor de gouden tip voor een nieuwe locatie.

Nu we toch je aandacht hebben, er is nog iets meer dan twee weken de tijd om je favoriete coffeeshop te nomineren voor de Coffeeshop van het Jaar 2020!