Coffeeshop Los Angeles in Amsterdam 6 maanden gesloten na beschieting

De coffeeshop Los Angeles in Amsterdam-Oost was eerder al gesloten van 2018 tot 2022 vanwege een vuurwerkexplosie en nu weer zes maanden na een explosie in februari en een beschieting afgelopen maandagnacht.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De coffeeshop Los Angeles in de Derde Oosterparkstraat in Amsterdam-Oost is in de nacht van maandag 13 op dinsdag 14 maart beschoten. Daarbij is niemand gewond geraakt, maar wel doet de politie nu onderzoek en is daarbij op zoek naar getuigen. Op last van de burgemeester is de coffeeshop daarnaast zes maanden gesloten in verband met eerdere voorvallen.

Coffeeshop Los Angeles eerder al gesloten van 2018 tot 2022 en nu weer zes maanden

Het Parool berichtte namelijk dat van medio 2018 tot begin 2022 de coffeeshop ook al was gesloten op last van de burgemeester na een aantal explosies van zwaar professioneel vuurwerk in 2018. Ook werd er in februari van dit jaar een dreigement op het pand geklad.

Dat terwijl we in januari van dit jaar nog konden melden dat de Raad van State de kant van de coffeeshop koos en niet die van de burgemeester. Die oordeelde dat burgemeester Halsema beter moest motiveren waarom de coffeeshop niet meer open mocht na de explosies. Uit onderzoek bleek het namelijk te gaan om een vuurwerkmortier en dus geen gerichte aanval op de coffeeshop.

Halsema moest daarop binnen zes weken een nieuwe besluit nemen, maar nog voordat ze dat kon doen vond er er in de nacht van zondag 26 op maandag 27 februari weer een explosie plaats. En dan was er dus nog de beschieting van afgelopen maandagnacht.

Reden voor de burgemeester om de coffeeshop Los Angeles voor zes maanden te sluiten vanwege ‘het ernstige gevaar voor de openbare orde’.

update: typfout