Gezondheidsminister Duitsland zet legalisatie door na positieve feedback EU

De minister van Volksgezondheid wil nu doorpakken en in de komende weken een eerste wetsontwerp over de legalisering van cannabis presenteren.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

Dat de legalisatie van cannabis in Duitsland nog niet in kannen en kruiken is, zal het gros van de lezers wel al hebben begrepen. Maar deze week was er toch voorzichtig weer goed nieuws te melden. De Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach heeft namelijk eerder deze week het vertrouwen uitgesproken dat de EU zijn plannen om cannabis te legaliseren zal goedkeuren.

Hij kreeg namelijk “zeer goede feedback” van de Europese Commissie, zei Lauterbach dinsdag in Brussel voor een ontmoeting met EU-tegenhangers. Vanwege zorgen of legalisatie in overeenstemming zou zijn met de Europese wetgeving, liet Lauterbach zijn project controleren door de Europese Commissie.

Lauterbach kondigde aan dat “in de komende weken” een wetsvoorstel zal worden ingediend om cannabis in Duitsland te legaliseren. “We zullen binnenkort een voorstel presenteren dat werkt, dat wil zeggen dat het voldoet aan de Europese wetgeving”, zei Lauterbach. De minister was optimistisch dat het voorstel de drugscriminaliteit zou terugdringen en het gebruik van cannabis veiliger zou maken. “We zullen deze doelen bereiken”, zei Lauterbach.

Ook vanuit de andere coalitiepartij FDP werd verheugd gereageerd op het nieuws.

Zo liet Kristine Lütke weten via Twitter: “Het gaat vooruit! De minister van Volksgezondheid wil de komende weken een eerste wetsontwerp over de legalisering van Ccnnabis presenteren. Karl Lauterbach kreeg “zeer goede feedback” uit Brussel.”

Lees ook: Antwoorden over de weg naar Europa voor de Duitse cannabis legalisering