Coffeeshops Almelo naar bestuursrechter vanwege tijdelijke vergunningen

Tijdelijke vergunningen dreigen het voortbestaan van de coffeeshops in Almelo te belemmeren en dus zijn ze naar de bestuursrechter gestapt.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De twee coffeeshops Jemig de Pemig en De Tuin, die al zo’n 25 jaar functioneren in Almelo, zijn naar de bestuursrechter gestapt berichtte Tubantia nu hun vergunningen zijn verandert in tijdelijke vergunningen van maximaal vijf jaar.

Juridische erfenis van burgemeester Gerritsen

Voormalig burgemeester Arjen Gerritsen vertrekt, maar zijn nalatenschap werpt een schaduw over de coffeeshops.

Eerder in 2022 werden de vergunningen van beide coffeeshops al ingetrokken en vervangen door een tijdelijke vergunning. Daarop is de bezwaarschriftencommissie van de gemeente zich gaan buigen over de kwestie, maar het lijkt niet te hebben gebaat.

Nieuwe regels, zoals het elke vijf jaar opnieuw aanvragen van vergunningen en het beëindigen van de stichting als rechtspersoon, zorgen voor een opschudding in het coffeeshopbeleid.

Coffeeshops verzetten zich tegen Kafka-esk beleid

Advocaten en coffeeshop-eigenaren protesteren ondertussen hevig tegen de beperkende maatregelen.

De gemeente Almelo verdedigt de aanpassingen, maar de coffeeshops stellen de vraag: waarom deze ingrijpende veranderingen na een kwart eeuw probleemloos draaien?