Coffeeshops Den Haag niet eerder dicht na rondvraag burgemeester

De burgemeester zal advies gaan vragen bij de politie naar aanleiding van de argumenten van de coffeeshops en zal daarna met een voorstel komen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De coffeeshops in Den Haag zijn gevraagd door de burgemeester Jan van Zanen of ze niet vrijwillig eerder dicht konden gaan om daarmee overlast voor de buurt te beperken. Daar gaan ze echter niet op in, omdat er aan eerder dicht gaan juist ook veel nadelen kleven bericht Omroep West.

Coffeeshops in Den Haag willen niet vrijwillig eerder dicht en hebben argumenten

De vraag van de burgemeester kwam nadat hij opdracht had gekregen van de gemeenteraad om te onderzoeken of de coffeeshops niet vrijwillig hun openingstijden wilden aanpassen. Het voorstel kwam uit de hoek van ChristenUnie/SGP, CDA en VVD.

“Echte overlast wordt nauwelijks geconstateerd en is bovendien zeer relatief vergeleken met cafés”

“Echte overlast wordt nauwelijks geconstateerd en is bovendien zeer relatief vergeleken met cafés”, stond echter al in een eerder gepubliceerd verslag van de burgemeester, maar toch wilde de gemeenteraad dat de burgemeester een rondgang ging maken bij de coffeeshops.

Die geven aan dat het alleen maar drukken zal worden wanneer ze wel open zijn en minderjarigen makkelijker naar binnen kunnen sluipen. En dat het bij vervroegde openingstijden alleen maar drukker zal zijn op straat. Ook geven ze aan dat het de illegale verkoop zou bevorderen en slecht zou zijn voor de werkgelegenheid.

Burgemeester gaat advies inwinnen bij de politie

In een brief aan de gemeenteraad geeft de burgemeester aan nu met een dilemma te zitten. Want de coffeeshop willen niet eerder dicht, maar hij wil ook luisteren naar de buurtbewoners. In de brief geeft hij dan ook aan advies in te gaan winnen bij de politie over de argumenten van de coffeeshophouders, waarna hij met een voorstel zal komen.

In ieder geval komt er geen coffeeshop bij in Den Haag in een snackbar op de Maanweg, zo bleek recent.