Cannabis Industrie Nieuwsbrief #65

Lees hier online de zojuist verzonden nieuwsbrief met al het cannabisindustrie nieuws wat je niet gemist mag hebben de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #65

Grootste nieuws: Start overgangsfase wietexperiment Q1 2024, toevoeging elfde gemeente

Eerder deze maand kwam zoals verwacht een brief na de ministerraad over de voortgang van het Experiment gesloten coffeeshopketen van de ministers Kuipers (VWS) en Yeşilgöz-Zegerius (JenV). Daarin maken ze kenbaar dat ook starten met de overgangsfase in het tweede kwartaal van 2023 niet haalbaar is zoals eerder aangekondigd in een brief van afgelopen 30 maart. Wel geven ze nog steeds te werken aan de uitbreiding van het wietexperiment met een elfde gemeente.

Afgelopen week stond daarnaast in het teken van de Cannabis Industrie Awards 2022 winnaars-week. In dit artikel blikken we terug en zetten we ze nog een keer op een rijtje.

Verder in het nieuws:

Analyses

Volgens een nieuwe studie, die nota bene werd gefinancierd door NIDA dat onderdeel is van de Amerikaanse federale overheid, is de legalisatie van cannabis door de verschillende staten niet geassocieerd met een toename van het gebruik van cannabis onder jongeren.

Vijfentachtig procent van de Democraten, samen met 74 procent van de Onafhankelijken en 63 procent van de Republikeinen, steunen volgens een nieiuwe peiling de opheffing van het federale cannabisverbod in de Verenigde Staten.

Podcasts

Recentelijk heb ik weer een nieuwe Cannabis Industrie Podcast aflevering opgenomen met Patrick Stevens, werkzaam voor Holigram, één van de tien ingelote wietexperiment telers.

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.