Ook gouverneur Connecticut verleent gratie na oproep Biden

De gouverneur van Connecticut verleent in navolging van de oproep van Biden gratie voor het bezit van kleine hoeveelheden van cannabis.

0
Connecticut
- Advertentie -

Vorige week heeft ook Ned Lamont (D), gouverneur van Connecticut, gratie verleend in navolging van de oproep van Joe Biden aan de individuele gouverneurs van de verschillende staten om gratie te verlenen voor het bezit van kleine hoeveelheden cannabis. Eerder ging Oregon al Connecticut voor.

Inwoners van Connecticut die in het verleden zijn veroordeeld voor het bezit van cannabis, zullen hun strafblad in januari gewist zien worden door een geautomatiseerde verwijderingsmethode. Strafbladen in ongeveer 44.000 gevallen zullen geheel of gedeeltelijk worden gewist. Het beleid maakt integraal deel uit van de wetgeving uit 2021 die gouverneur Lamont heeft ondertekend om het gebruik van cannabis door volwassenen veilig te reguleren.

“Op 1 januari zullen duizenden mensen in Connecticut hun veroordelingen voor cannabis op laag niveau automatisch gewist zien(…)”

“Op 1 januari zullen duizenden mensen in Connecticut hun veroordelingen voor cannabis op laag niveau automatisch gewist zien worden vanwege de wet op de legalisering van cannabis die we vorig jaar hebben aangenomen“, zei gouverneur Lamont in een persbericht. “Vooral omdat Connecticut-werkgevers honderdduizenden vacatures proberen te vervullen, zou een oude veroordeling voor laag cannabisbezit iemand er niet van moeten weerhouden om zijn carrière, huisvesting, professionele en educatieve ambities na te streven.”

Inwoners waarvan de gegevens zijn gewist, kunnen werkgevers, huisbazen en scholen vertellen dat de veroordeling nooit heeft plaatsgevonden.