Driekwart stemgerechtigden VS steunt opheffing federale cannabisverbod

Vijfentachtig procent van de Democraten, samen met 74 procent van de Onafhankelijken en 63 procent van de Republikeinen, steunden de opheffing van het federale verbod.

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -

Vierenzeventig procent van de kiezers die waarschijnlijk zouden stemmen zegt dat ze “de beëindiging van het federale verbod op cannabis steunen”, volgens nationale opiniepeilingen van de liberale denktank Data for Progress.

Vijfentachtig procent van de Democraten, samen met 74 procent van de Onafhankelijken en 63 procent van de Republikeinen, steunden de opheffing van het federale verbod.

Meerderheid Amerikaanse stemgerechtigden voor het opheffing van het cannabisverbod
Bron: Data for Progress

Vergelijkbare percentages respondenten spraken ook hun steun uit voor het schrappen van aan cannabis-gerelateerde veroordelingen en voor het toestaan ​​van door de staat erkende cannabisbedrijven tot “legale toegang van Amerikaanse financiële systemen”.

Bron: Data for Progress

In een reactie op de resultaten van de peiling zei NORML’s adjunct-directeur Paul Armentano: “De kiezers zijn consistent in hun steun voor deze op gezond verstand gebaseerde federale hervormingen. Meerderheden van Democraten, Onafhankelijken en Republikeinen steunen deze veranderingen en federale wetgevers zouden tweeledig moeten werken om ze te bereiken.”

Meerderheden van waarschijnlijke kiezers spraken zich ook uit tegen federale regels en voorschriften die discriminerend zijn voor cannabisconsumenten en aanverwante bedrijven.

Tweeënzeventig procent van de respondenten steunt om ervoor te zorgen dat werknemers in aan cannabis-gerelateerde bedrijven niet worden uitgesloten van federale overheidsvoordelen waarvoor ze in aanmerking komen en een vergelijkbaar percentage was tegen het verwijderen van mensen uit federale begeleide huisvesting in rechtsgebieden waar cannabis legaal is.

Bron: Data for Progress

Eerder deze maand vond een peiling van het gerenommeerde peilingsbureau Gallup ook al dat dat 68% van de Amerikanen vóór de legalisatie van cannabis zijn, waaronder 51% van de Republikeinen.