Colombia staat export medicinale cannabis toppen toe

Voorheen werd de export van medicinale cannabis alleen toegestaan als cannabisolie.

0
Colombiaanse oud-minister van Financiën directie Khiron Colombia Juan Carlos Echeverry
- Advertentie -

De oplettende lezer zal zich kunnen herinneren dat het Colombiaanse ministerie van Volksgezondheid opriep op tot het mogelijk maken van de internationale export van medicinale cannabis toppen. Deze week maakte Khiron bekend in een persbericht dat de Colombiaanse overheid wetgeving heeft ondertekend voor de uitbreiding van het regelgevingskader voor binnenlandse en exportmarkten voor medicinale cannabis in Colombia.

En dat is significant, want voorheen werd de export van medicinale cannabis alleen toegestaan als cannabisolie. Het ondertekende decreet gaat het volgende toestaan:

  1. Uitbreiding van de distributie van medicinale cannabis in de meeste apotheken in het land
  2. Uitbreiding van op CBD gebaseerde productportfolio’s in het land
  3. Export van gedroogde medicinale cannabis toppen naar onder meer internationale markten.

Reactie CEO van Khiron en van de president van Khiron Europe

Alvaro Torres, CEO en directeur van Khiron, merkt op in het persbericht: “Colombia is sinds 2015 een regionale leider op het gebied van medicinale-cannabiswetten en dit nieuwe besluit versterkt de inzet van de regering om een ​​robuuste en concurrerende industrie te creëren. Na de industrie een nationale strategische prioriteit te hebben genoemd en door de universele gezondheidsdekking voor THC- en CBD-medicinale cannabisproducten eind 2020 uit te breiden, breidt de nieuwe verordening het groeipotentieel van het land uit over verschillende productcategorieën in Colombia en door de export van gedroogde toppen.”

“Colombia is sinds 2015 een regionale leider op het gebied van medicinale-cannabiswetten(…)”

Franziska Katterbach, President van Khiron Europe, zegt in het persbericht: “Khiron begon met de verkoop van gedroogde toppen van het merk Khiron in het VK in het tweede kwartaal van 2020 en Duitsland in het eerste kwartaal van 2021. Tot op heden heeft onze asset-light-benadering de verkoopgroei gestimuleerd, waarbij Europa een toenemend aandeel vertegenwoordigt van de inkomsten uit medicinale cannabis en de brutowinst van kwartaal op kwartaal. Colombia staat bekend om zijn kostenvoordelen voor medicinale cannabis, en met positieve markttrends en ons begrip van Europese regelgeving en robuuste controlenormen, verwelkomen we de mogelijkheid om de efficiëntie en winstgevendheid van onze toeleveringsketen op middellange termijn te bevorderen.”

In maart werd daarnaast bekend dat Khiron voor het legaal cannabis stekken van Colombia naar Europa had geëxporteerd.

Ook Clever Leaves profiteert

Ook Clever Leaves (NASDAQ:CLVR) profiteert van de wetswijziging. Kyle Detwiler, CEO van Clever Leaves zei in een persbericht: “De verandering in het beleid door de Colombiaanse regering zou onze adresseerbare markt vanuit Colombia kunnen verdubbelen, een regio waar Clever Leaves een aanzienlijke capaciteitsinvestering heeft gedaan, maar waar we beperkt zijn in het verkopen van verwerkte of geëxtraheerde producten tot op dit moment. Niettemin hebben we sinds 2016 de capaciteiten opgebouwd die nodig zijn om een ​​product van farmaceutische kwaliteit te produceren.”

“Deze evolutie van de regelgeving stelt ons in staat om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn(…)”

“Deze evolutie van de regelgeving stelt ons in staat om onze klanten over de hele wereld beter van dienst te zijn door te profiteren van Latijns-Amerika’s enige EU GMP-gecertificeerde cannabisoperatie, die, tot grote verbazing van veel mensen, al EU GMP-gecertificeerde gedroogde toppen productie omvat. In hoopvolle anticipatie op dit moment heeft ons team de afgelopen jaren besteed aan het ontwikkelen van commerciële relaties, marktinzichten en leveringspartnerschappen wereldwijd, en deze katalysator zal hopelijk een aanzienlijk potentieel van ons geleidelijk groeiende klantenbestand ontsluiten. Via onze Portugese productiefaciliteit voor gedroogde toppen hebben we geleerd en met succes genavigeerd met de verschillende uitdagingen waarmee een bloemenbedrijf wordt geconfronteerd, waaronder kwaliteitsvereisten, GACP- en EU GMP-certificeringen, steriliteitsprotocollen, import-/exportlogistiek van psychoactieve producten en cannabinoïde potentievereisten, veel van die verschillen van die van verwerkte of geëxtraheerde producten. We hopen dat deze lessen en relaties Clever Leaves in staat stellen te profiteren van de nieuwe cannabisregelgeving in Colombia.”