Column: Remo Nijenhuis van CannaOil NL en Cannatheek in Enschede

De eerste column van Remo Nijenhuis, eigenaar van CannaOil NL en de Cannatheek in Enschede.

0
Remo Nijenhuis cannatheek enschede cannaoil
- Advertentie -

Introductie en achtergrond

Alhoewel ik in mijn jeugd niet veel met cannabis deed, behalve af en toe een jointje, is de plant wél altijd in mijn achterhoofd blijven zitten, mede door de toch positieve ervaringen welke ik er zo af en toe mee had wanneer ik incidenteel toch een trek nam tijdens een feestje of uitgaansavond.

De smaak was echter mijn afknapper, ik kreeg het bijna niet weg.

Interesse in medicinale cannabis

Pas in 2014 begon mijn interesse in de plant echt te groeien en dan vooral op het gebied van medicinale toepassingen. Mijn moeder kreeg voor de tweede keer kanker. Eerst borstkanker in 2002 en later uitgezaaide longkanker in 2014. De artsen vertelden al snel dat ze niets meer konden doen. Dit was voor mij niet acceptabel en ik ging op zoek naar alternatieven. In mijn achterhoofd priemde een Youtube documentaire van een Canadese boer (red. Rick Simpson) die claimde dat THC alle soorten kanker kon genezen. Lang verhaal kort: ik ben het gaan maken en geven aan mijn moeder.

Uiteindelijk is mijn moeder overleden maar de artsen vonden het frappant dat (zonder behandeling) alle uitzaaiingen en de long tumoren verdwenen waren

Weliswaar verdund want wiet was (is) duur, helemaal als je er nog maar weinig van weet en niet veel tijd hebt. Uiteindelijk is mijn moeder overleden maar de artsen vonden het frappant dat (zonder behandeling) alle uitzaaiingen en de long tumoren verdwenen waren. Helaas zat er ook een tumor in de hersenstam (waar bijna geen CB-receptoren zitten) welke haar de das om deed. Een treurige tijd maar voor mij niet een reden om mijn onderzoek naar de stoffen uit cannabis stop te zetten.

Langzaam maar zeker, door onderzoek en gesprekken met bestaande kenners en experts, werd ik steeds meer overtuigd van de ongelooflijk (complexe) positieve werking op (o.a) een menselijk lichaam, van de diverse cannabinoïden welke deze plant huisvestte. Omdat THC een verboden middel was (én is) om in te handelen, en erg veel mensen nog steeds in angst wegkropen bij het aanhoren van het woord wiet, cannabis of marihuana, besloot ik me om me te richten op uitleg en lezingen over CBD en andere cannabinoïden. Waarmee ik mensen trachtte te helpen en ervan bewust te maken dat er veel meer was dan alleen maar High of Stoned worden. Ik ontwikkelde mezelf tot fervent onderzoeker waarvan ik de resultaten deelde met iedereen die ze maar wou horen.

Oprichting CannaOil NL en de Cannatheek in Enschede

CannaOil NL was geboren. Een online bedrijfje waarbij ik een kantoorpand onderhield en middels een website en webshop diverse cannabisgerelateerde vraagstukken beantwoorde, almede hennepproducten aan de man bracht. Na een kleine 2.5 jaar had ik het idee om er ook een winkel bij te openen. Geen Smart-shop of coffeeshop, maar iets met een apotheek-like uitstraling, midden in het centrum van een drukke stad waar mensen naast producten, ook persoonlijk advies, begeleiding en voorlichting konden krijgen.

Remo Nijenhuis cannatheek enschede cannaoil

In 2018 opende ik de Cannatheek met eigen gespaard geld. De gemeente Enschede zag geen probleem in het concept en dus gingen we van start. Nu anno 2020 is de Cannatheek (vooral) een begrip in Enschede en het grensgebied rondom Twente. Regelmatig geven we lezingen en presentaties waarmee we net als andere pioniers zoals Stichting Mediwiet en stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabis Verbod proberen mensen bewust te maken en deze plant weer op het voetstuk te plaatsen waar zij op hoort!

Door Remo Nijenhuis: cannabis onderzoeker, voorvechter voor legalisatie, CBD-expert & entrepreneur. Remo is de eigenaar van de Cannatheek in Enschede en CannaOil NL. De Cannatheek heeft momenteel één fysieke winkel/locatie en diverse resellers van haar producten over heel Europa. Ook bieden ze ondernemers de mogelijkheid ons model en huisstijl te leasen, of om enkel affiliate te worden. Een Cannatheek of shop in elke stad is het doel. Hiermee proberen ze het stigma wat (nog steeds) rust op hennep te doorbreken. Daarnaast zijn ze lid van, en zitten zee aangesloten bij het Cannabinoïden Adviesbureau Nederland en onderhouden ze nauwe contacten met het Canadese RX-leaf, een van de grootste online platforms van onderzoekers/artsen en therapeuten m.b.t. cannabis en haar eigenschappen. Hierdoor kunnen ze altijd snel schakelen bij moeilijke vraagstukken of (aankomende) veranderingen in het Nederlandse beleid.