Legale cannabis verkoop in Maine (VS) start 9 oktober

Maine legaliseerde cannabis alweer vier jaar geleden.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de legale cannabis verkoop in de staat Maine in de Verenigde Staten eindelijk van start gaat op 9 oktober. Opvallend is dat de vergunningen pas worden uitgegeven op 8 september, wat het wel erg kort dag maakt. De aankondiging werd gedaan door het Maine Office of Marijuana Policy op Twitter.

Legale cannabis verkoop van start vier jaar na legalisering

De uitgifte van de vergunningen zal gebeuren door middel van een gestructureerde uitrol van het Office of Marijuana Policy van Maine, die in april voor onbepaalde tijd was uitgesteld als reactie op de corona crisis.

(…)we hebben de afgelopen maanden gebruikt om ervoor te zorgen dat deze nieuwe branche op een zo verantwoord mogelijke manier bij de consumenten in Maine wordt geïntroduceerd

“De gezondheid en veiligheid van het publiek staan ​​voorop bij elke beslissing die we nemen bij het Office of Marijuana Policy“, aldus OMP-directeur Erik Gundersen. “Hoewel we op het punt stonden deze nieuwe industrie eerder dit jaar te lanceren, waren we niet bereid om de hoge normen die we aan dit programma hebben gesteld op te offeren door te lanceren tijdens een opkomende volksgezondheidspandemie en bij gebrek aan een testfaciliteit. Met de steun van de volksgezondheidsgemeenschap, gemeenten in de hele staat en de branche die we reguleren, hebben we de afgelopen maanden gebruikt om ervoor te zorgen dat deze nieuwe branche op een zo verantwoord mogelijke manier bij de consumenten in Maine wordt geïntroduceerd.”

Aanvraagproces in drie stappen

Het aanvraagproces gaat in drie stappen, dat ook respectievelijk voorwaardelijke vergunningsverlening en lokale autorisatie omvat. Een actieve vergunning is vereist voor cannabis winkels om het te bezitten, te verwerken en te verkopen. En ook om planten over te nemen vanuit het bestaande medicinale cannabis programma van Maine. Dit verklaart waarom de verkoop zo snel kan beginnen na de uitgave van vergunningen.

Er wordt verwacht dat vergunningshouders tussen de actieve vergunningsverlening en de lanceringsdatum van de detailhandel in Maine zullen gebruiken om cannabis te oogsten en te verwerken, en ervoor te zorgen dat die producten voldoen aan de verplichte testvereisten. Daarnaast moet het product door de hele toeleveringsketen gaan om zo de schappen van de detailhandel te bereiken. Bovendien zullen winkels die cannabis verkopen, zich moeten voorbereiden op het implementeren en ondersteunen van sociale distancing  en andere volksgezondheidsrichtlijnen. De verwachting is namelijk dat het druk gaat worden.

“De aankondiging van vandaag is een belangrijke mijlpaal in het eren van de wil van de kiezers in Maine en een belangrijke stap in de richting van het lanceren van een nieuwe industrie in de staat”, voegde Gundersen toe. “Veel van de bedrijfseigenaren met wie we tijdens het sollicitatieproces hebben gesproken, staan ​​klaar om aan de slag te gaan.”

Het aanvraagproces dat vereist is door de wet op het gebruik van volwassenen vereist dat overheidsinstanties het aanvraagmateriaal beoordelen op vorm en inhoud, met het oog op details. Zoals ervoor zorgen dat alle aanvragers hun vereiste staats- en federale strafhistorische controles hebben voltooid; dat de exploitatie-, faciliteits- en beveiligingsplannen van de vestiging voldoen aan de vereisten van zowel de Marijuana Legalization Act als de regels van het programma voor gebruik door volwassenen. En dat de aangewezen gastgemeente de aanvrager toestemming heeft gegeven om zaken te doen in hun gemeenschap.

Het Office of Marijuana Policy verwacht vergunningen af te geven in elk van de vier categorieën voor gebruik door volwassenen: teelt, productie van producten, detailhandel en testen. Informatie over het specifieke aantal afgegeven vergunningen en de identiteit van actieve licentiehouders wordt op dinsdag 8 september 2020 beschikbaar gesteld.

De verwachting is dat er in november nog vier staten cannabis gaan legaliseren.