Conferentie georganiseerd in Bosnië-Herzegovina om medicinale cannabis legalisatie te versnellen

In Bosnië-Herzegovina is recentelijk een medicinale cannabis conferentie georganiseerd met als doel het legaliseringsproces te versnellen.

0
Bosnië-Herzegovina
- Advertentie -

In Bosnië-Herzegovina is recentelijk voor het eerst een conferentie over de legalisering van medicinale cannabis georganiseerd, waarbij vertegenwoordigers van verschillende instellingen uit het hele land aanwezig waren. De conferentie had tot doel manieren te verkennen om het legaliseringsproces te versnellen, zodat patiënten toegang hebben tot veilige en effectieve cannabisbehandelingen.

Deelname van verschillende vooraanstaande politici

Saša Magazinović, lid van het Huis van Afgevaardigden en een fervent voorstander van legalisering van medicinale cannabis, benadrukte op de conferentie de urgentie van het legaliseren van cannabis voor medisch gebruik.

Hij schetste het lot van patiënten die afhankelijk zijn van cannabisolie om hun aandoeningen te beheersen, en benadrukte hun behoefte aan legale toegang tot deze behandelingen.

Nataša Grubiša, directeur van het Agentschap voor Geneesmiddelen en Medische Hulpmiddelen van Bosnië-Herzegovina, onderstreepte het belang van het verstrekken van gereguleerde, hoogwaardige cannabisproducten aan patiënten.

Ze uitte haar bezorgdheid over de huidige situatie, waarin patiënten gedwongen worden cannabisolie via illegale middelen te bemachtigen, vaak zonder de juiste dosering of kwaliteitscontrole.

Steun van ministerie van Volksgezondheid

Nediljko Rimac, minister van Volksgezondheid, erkende het belang van legalisering van medicinale cannabis en beloofde de steun van het Ministerie van Volksgezondheid van de Federatie bij het vinden van haalbare juridische oplossingen. Hij deelde zijn persoonlijke ervaring als oncoloog, getuige van de voordelen van cannabis bij het verlichten van ernstige pijn.

De conferentie was een belangrijke stap op weg naar de legalisering van medische cannabis in Bosnië-Herzegovina. Door sleutelfiguren bijeen te brengen, vergemakkelijkte de conferentie de dialoog en samenwerking, en legde ze de basis voor een meer uitgebreide aanpak van de regulering van medicinale cannabis.