Burgemeester van Tilburg benadrukt noodzaak van legalisering cannabis in interview

"Nederland liep altijd voorop in het softdrugsbeleid, maar we lopen nu achter als het gaat om legalisering," aldus de burgemeester van Tilburg.

0
- Advertentie -

In een recent interview met Stadsforum spreekt de Tilburgse burgemeester Theo Weterings (VVD) zich uit over de ernstige veiligheidsproblemen in Tilburg. Met name de explosies bij verschillende ondernemingen in de afgelopen weken vormen een alarmerend signaal. Weterings benadrukt de noodzaak van doortastend optreden en geeft aan dat veiligheid een topprioriteit is voor het stadsbestuur. Een deel van de oplossing ligt volgens de burgemeester in de legalisering van cannabis.

Burgemeester Weterings over de balans tussen burgerschap en besluitvorming

Hoewel burgemeester Weterings streeft naar beleidsvorming in samenspraak met de inwoners, erkent hij de onvermijdelijke uitdagingen in een democratisch proces.

In het bijzonder raakt het debat over de coffeeshop in winkelcentrum Koningsoord aan de complexe balans tussen bestuurlijke besluitvorming en de wensen van de burgers.

Een delicaat evenwicht dat Weterings als een voortdurende uitdaging beschouwt.

Legalisering van cannabis als antwoord op drugscriminaliteit

Om de veiligheidsproblemen aan te pakken, zit een deel van de oplossing in de legalisering van wiet, benadrukte de burgemeester in het interview.

Een voorproefje daarvan is de start op 15 december van het wietexperiment in Tilburg en Breda. Verder liet de burgemeester weten: “Nederland liep altijd voorop in het softdrugsbeleid, maar we lopen nu achter als het gaat om legalisering.”

Overigens schrijft Omroep Tilburg in het geschreven interview ‘In januari start de wietproef in Tilburg en Breda, een experiment waar de burgemeesters van beide steden zich hard voor hebben gemaakt.’ We zullen maar aannemen dat het een foutje betreft…