Cronos Group (NASDAQ:CRON) stelt nieuwe CEO Kurt Schmidt aan

In de afgelopen maanden was er ook al een wijziging van CEO bij Canopy Growth, Leafly en Aurora.

0

Cronos Group kondigde deze week in een persbericht aan aan dat de Raad van Bestuur Kurt Schmidt met ingang van af woensdag tot President en Chief Executive Officer van het bedrijf heeft benoemd. Kurt brengt de Cronos Group meer dan drie decennia ervaring mee in het leiden en groeien van gerenommeerde wereldwijde bedrijven in verpakte consumentengoederen en hun merken, waaronder bij Blue Buffalo Company Ltd., Nestlé S.A., Gerber en Kraft Foods.

Het bedrijf maakte ook bekend dat Mike Gorenstein is benoemd tot uitvoerend voorzitter. Mike is sinds 2016 voorzitter, president en Chief Executive Officer van Cronos Group.

Reactie vorige CEO Mike Gorenstein namens Cronos Group

“Ik ben verheugd Kurt te verwelkomen in Cronos”, zei Gorenstein in het persbericht. “We hebben een vooraanstaande wereldwijde cannabinoïde onderneming opgebouwd met een portfolio van innovatieve technologie, gedifferentieerde consumentenmerken, een uitstekend team, een sterke balans en een sterke strategische partner. In het afgelopen jaar heb ik een zoektocht geleid naar een ervaren consumentgerichte manager die de waarden van het bedrijf deelt en ons naar een hoger niveau kan tillen. Toen ik Kurt ontmoette, was het meteen duidelijk dat hij bij uitstek geschikt is om de volgende groeifase van het bedrijf te stimuleren en onze toewijding voort te zetten om de branche op een verantwoorde manier te leiden.”

“Kurt is een executive van wereldklasse met een lange staat van dienst van uitstekende prestaties(…)”

Gorenstein vervolgde: “Kurt is een executive van wereldklasse met een lange staat van dienst van uitstekende prestaties. Hij heeft enorm veel succes laten zien door samen te werken met oprichters van start-ups in een laat stadium om de groei te versnellen. Hij heeft ook uitgebreide operationele en managementervaring bij enkele van de grootste wereldwijde bedrijven in consumptiegoederen. Ik ben verheugd om samen te werken met Kurt om de sterke punten van Cronos Group te benutten en de beste merken en producten aan onze consumenten te leveren.”

Reactie van de nieuwe CEO Kurt Schmidt

“Mike’s visie, creativiteit en harde werk zijn de kracht geweest achter het succes van Cronos Group. Deze uitgebreide leiderschapsstructuur voegt zijn sterke capaciteiten en die van ons directieteam samen met de uitgebreide CPG-expertise van Kurt. Dit is een krachtige combinatie die naar onze mening zinvolle voordelen zal opleveren voor de hele Cronos-organisatie. We zijn verheugd Kurt te verwelkomen bij het bedrijf”, aldus Jim Rudyk, Lead Independent Director van Cronos Group.

“(…)Ik ben gepassioneerd door merken en geïnspireerd door Cronos(…)”

Kurt Schmidt zelf liet weten in een reactie: “Wat Mike en het Cronos-team in zo’n korte tijd hebben bereikt, is echt indrukwekkend. Ik ben gepassioneerd door merken en geïnspireerd door Cronos. Deelnemen als CEO is een unieke kans om mijn werk te gebruiken bij het opbouwen van uitstekende merken, krachtige teams en resultaatgerichte organisaties. Ik kijk ernaar uit om met Mike, de Raad van Bestuur en de toegewijde werknemers van het bedrijf samen te werken om Cronos Group naar zijn volledige potentieel te helpen.”

In de afgelopen maanden was er ook al een wijziging van CEO bij Canopy Growth, Leafly en Aurora.