D66 Amstelveen wil coffeeshop en deelname aan wietexperiment

D66 Amstelveen wil dat onderzocht wordt of er een coffeeshop in de stad kan komen en deelname aan het wietexperiment.

0
D66 drugsbeleid softdrugsbeleid softdrugs cannabis wietproef sidney smeets
- Advertentie -

Naar aanleiding van een illegaal aangelegde wietplantage in een kelder in de Amstelveense wijk Westwijk, wil de gemeenteraadsfractie van D66 Amstelveen dat er wordt onderzocht of het mogelijk is om een coffeeshop te herbergen in de stad. En ze zouden graag zien dat Amstelveen deelneemt aan het wietexperiment, nu uitbreiding mogelijk blijkt.

D66 Amstelveen: onderzoek vestiging coffeeshop en deelname wietexperiment

“Bijna maandelijks krijgen we een melding dat er in Amstelveen een illegale wietplantage wordt opgerold. Als er een keer brand uitbreekt in zo’n kelder in een woning naast gezinnen zijn de gevolgen niet te overzien,” aldus D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven.

“Juist omdat Amstelveen zo veel last heeft van illegale wietplantages moeten we vooroplopen in het aandragen van oplossingen”

“Juist omdat Amstelveen zo veel last heeft van illegale wietplantages moeten we vooroplopen in het aandragen van oplossingen,” zegt Van der Steenhoven. “Naast meer inzet voor opsporing moet Amstelveen zich daarom ook melden als gemeente waar een proef voor legale hennepteelt kan plaatsvinden,” vervolgt hij.

Daarin wordt hij gesteund door GroenLinks, SP en de lokale partij ACTIEF VOOR AMSTELVEEN. PvdA gaf aan ‘neutraal’ te zijn in de kwestie.

Meer buursteden van Amsterdam zouden een coffeeshop (of meerdere) moeten hebben

Het zou ook het nabijgelegen Amsterdam goed doen volgens August de Loor, evenals andere coffeeshops in de regio, zodat al die bewoners uit de regio niet afhankelijk zijn van de Amsterdamse coffeeshops en daarmee de druk op Amsterdam te verlichten.