Extra ‘grote stad’ wietproef: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of Den Haag

Naast Utrecht, worden er ook gesprekken gevoerd met Amsterdam, Rotterdam en Den Haag voor deelname aan het wietexperiment.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Naast de al eerder genoemde stad Utrecht, worden er ook gesprekken gevoerd met Amsterdam, Rotterdam en Den Haag voor deelname aan het experiment gesloten coffeeshopketen berichtte de Telegraaf gisteren.

Niet alleen Utrecht in de race om deelname aan het wietexperiment

In het regeerakkoord dat december vorig jaar werd gepresenteerd, stond ter verassing dat er een extra ‘grote stad’ aan het experiment gesloten coffeeshopketen zal worden toegevoegd. Mogelijk wordt het dus Utrecht, de kleinste stad van de ‘grote steden’. Maar een duidelijk akkoord is er nog niet benadrukt ook de Telegraaf.

Ondanks dat het merendeel van de coffeeshops vooralsnog tegen is, wil D66 Utrecht doorpakken en hebben ze een voorstel gedaan om alsnog deel te nemen aan het wietexperiment.

Aan de Telegraaf liet burgemeester van Utrecht Sharon Dijksma weten dat: “De gemeente is momenteel in goed gesprek met de coffeeshophouders en inventariseert onder welke voorwaarden zij willen deelnemen.”

Nieuw is dat er volgens een woordvoerder van Justitie en Veiligheid ook toch gesprekken worden gevoerd met Amsterdam, Den Haag en Rotterdam naast Utrecht, liet de woordvoerder weten aan de Telegraaf. Voor de zomer zou er een besluit moeten genomen zijn. Daarbij zullen geen nieuwe of aanvullende criteria worden gesteld aan de deelname.

Start in 2022 onrealistisch, waarschijnlijk eerste legale wiet in 2023

In het artikel wordt ook gerept dat er nog steeds maar zeven telers zouden zijn bevestigd. Ook zeggen ze dat de verwachting is dat er in de tweede helft van dit jaar gestart kan worden met leveren, maar meerdere ingewijden hebben ons laten weten dat dit onrealistisch is en de eerste legale wiet waarschijnlijk pas verwacht kan worden in 2023.