De Beursberichten: vrijwel alle cannabisbedrijven in het groen na Georgia

In deze editie van de Beursberichten kijken we naar het effect van de overwinningen in Georgia op de koers van de 5 grootste beursgenoteerde cannabisbedrijven.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -
Dutch Passion

De eerste editie van onze rubriek De Beursberichten in 2021 is reden tot vreugde, ondanks de hectiek deze week in Washington D.C. bij het Capitool. Woensdag werd namelijk duidelijk dat de Democraten nipt de twee Senaatszetels hebben gewonnen in Georgia. Landelijke cannabis legalisatie in de VS is daarmee ineens binnen handbereik, met mogelijk verstrekkende internationale gevolgen en landen die zullen volgen. Woensdagavond toonden de beursgenoteerde cannabisbedrijven gevolgd door de redactie allen groene cijfers.

De Beursberichten: week 1

In deze editie van de Beursberichten kijken we dan ook vluchtig naar het effect van de overwinningen in Georgia op de koers van de 5 grootste beursgenoteerde cannabisbedrijven: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) en Aphria (NASDAQ:APHA).

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Op 5 januari was het aandeel van Canopy Growth nog 27,04 dollar waard. Op zijn (twee) hoogtepunt(en) op 6 januari was het maar liefst 31,38 dollar waard. Een toename van zo’n 16%. Sindsdien is het wel weer iets gedaald.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Aurora zit in de lift. Op 5 januari was het nog 9,68 dollar waard. Het aandeel piekte 6 januari op 11,16 dollar: een stijging van 15,3%.

aurora acb nyse:acb nyse cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Cronos was op 5 januari nog 7,53 dollar waard. De piek op 6 januari lag op 9,02 dollar: een stijging van 19,8%.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos Group te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Het aandeel van Tilray was op 5 januari 9,51 dollar waard. Op zijn piek was het 11,87 dollar waard, een stijging van 24,8%. Daarmee is het ook de grootste stijger.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Aphria zit midden in een mogelijke fusie met Tilray. Toch schoot ook hun aandeel om hoog. Op 5 januari was het nog 7,5 dollar waard. Op zijn piek was het aandeel 8,70 dollar waard: een stijging van 16%.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.