Uitspraak kort geding niet ingelote wietproef kwekers volgt binnen twee weken

Negen aspirant wiettelers hebben collectief bezwaar gemaakt bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport omdat er volgens hen grove fouten zijn gemaakt in de lotingsprocedure.

0
kort geding wietproef initiatieven vloei pesticiden zware metalen blowverbod corona maatregelen grapperhaus
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Gisteren vond het eerste deel van het kort geding van de niet ingelote wietproef kwekers plaats. De uitspraak volgt binnen twee weken.

Collectief bezwaar van negen aspirant kwekers

Negen aspirant wiettelers hebben collectief bezwaar gemaakt bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport omdat er volgens hen grove fouten zijn gemaakt in de lotingsprocedure rondom het Experiment Gesloten Coffeeshopketen (het zogenoemde wietexperiment of wietproef).

„Uitgelote partijen zijn na de loting benaderd door ingelote partijen die op zoek zijn naar financiering en teeltervaring. Die zaken hadden vooraf geregeld moeten zijn”, aldus de advocaat van de groep Errol Opering.

Project C: miljoenenclaim gaat volgen

Project C zou niet een van de negen zijn, maar ook bezig zijn met een bezwaar. Project C is het initiatief van de huisarts (Pascal van Oers), advocaat (Peter Schouten) en politicus (Joep van Meel).

Peter Schouten zei tegen het Brabants Dagblad dat Project C strijdvaardig zal zijn: “Ik strijd door tot aan de Raad van State en als daar niks uitkomt, ook geen schikking, dan volgt een claim. Dat zal in de miljoenen lopen. Tel alleen al de uren die we er de afgelopen drie jaar in staken.”

Project C verloor eerder in december van vorig jaar een kort geding. Ze wilden afdwingen dat ze toch mochten meeloten, maar het mocht niet baten. In juli berichtten we dat ze toezegging hadden van 15 miljoen euro investering van de Amerikaanse investeerder Chris Haver. Ook was er gedoe met de buren van een beoogde locatie.

Het hele bezwaarschrift van Project C werd ook gepubliceerd en is in te lezen.

Cannabis Industrie Awards 2022