De Beursberichten: weg naar boven van korte duur, koersen in het rood

Vorige week leken de koersen van Canopy Growth, Tilray, Aphria, Aurora en Cronos Group nog in de lift te zitten, maar vandaag slaan ze allemaal rood uit.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -
Dutch Passion

Het eerste kwartaal van 2021 zit er alweer zo goed als op. Voor de beursgenoteerde cannabis bedrijven was het alleen als je puur naar de koersen kijkt, niet een heel denderend kwartaal met ups en downs. Maar vooral downs. Vorige week leken ze nog in de lift te zitten, maar vandaag slaan ze weer allemaal rood uit.

De Beursberichten: week 12

Daarom kijken we wederom naar dezelfde vijf bedrijven als in eerdere edities van De Beursberichten: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aphria (NASDAQ:APHA), Aurora Cannabis (NYSE:ACB) en Cronos Group (NASDAQ:CRON).

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Het aandeel van Canopy Growth stond vorige week nog op 9,9% winst (35,07 dollar) ten op zichte van de week ervoor, maar het was van korte duur. Inmiddels is de stijging alweer teniet gedaan en zelfs daar nog iets onder gezakt: een daling van 10,74%.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Nog niet zo lang geleden ging het aandeel van Tilray over de 30 dollar, maar inmiddels is het na de 27,47 dollar vorige week, naar 22,19 dollar gezakt: een daling van zo’n 19,22%.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Ook Aphria moet er aan geleven. Vorige week was het aandeel nog over de 20 dollar waard (20,65 om precies te zijn), maar inmiddels is het nog maar 17,45 dollar waard: een daling van zo’n 15,5%.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Aurora was vorige week nog over de 10 dollar waard per aandeel (10,59) maar is inmiddels onder de 10 gedaald tot 8,96. Een daling van 15,39%.

Aurora Cannabis ACB NYSE cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Ook Cronos stond vorige week boven de 10 dollar per aandeel op 10,23, maar is net zoals Aurora toch onder de 10 gedaald deze week. Het aandeel van Cronos daalde namelijk met 9,48% tot 9,26 dollar per aandeel. Wel is het voor het eerst in lange tijd net iets meer waard dan Aurora.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos te lezen.

Grote verliezer: Tilray

Geen grote winnaar deze week, want er zijn alleen verliezers. De grootste daarvan is Tilray met 19,22%, alhoewel ook Aphria en Aurora met daling van ongeveer 15% ten op zichte van vorige week.