De Grote Tabaksvervangers Test: Kemph review

De vijfde review als onderdeel van 'De Grote Tabaksvervangers Test' en wel van Kemph. De oplossing voor een joint zonder tabak?

0
kemph tabaksvervanger review hennep 2
De voorkant van de Kemph verpakking.
- Advertentie -

Zoals eerder aangekondigd in een column van mijn hand, bij deze de vijfde review als onderdeel van ‘De Grote Tabaksvervangers Test’ en wel van Kemph.

Lees ook: De Grote Tabaksvervangers Test Eindoordeel & Conclusie

Kemph: tabaksvervanger van hennep

De vijfde en (voorlopig) laatste tabaksvervanger is een van de drie tabaksvervangers op basis van hennep.

Kemph kwam bij mij op de radar via een advertentie in de Highlife, een presentatie op een bijeenkomst van coffeeshopbond PCN en later als genomineerde in de Cannabis Industrie Awards 2021. En dus bestelde ik ook een zakje Kemph om te proberen.

Bij de verpakking vallen de grote waarschuwingen bekend van tabaksproducten op, evenals de banderol die net zoals ook bij Paucho aanwezig is. Die had ik overigens al verwijderd voor ik de foto’s had genomen.

kemph tabaksvervanger review hennep 3
De achterkant van de Kemph verpakking.

Uit de verpakking gehaald ziet Kemph er van alle tabaksvervangers het meeste uit als tabak. De geur kan ik moeilijk plaatsen. Het was in ieder geval anders dan de Mount Kailash die een neutrale hennep geur heeft. Maar dat zou ook terug komen in de smaak.

kemph tabaksvervanger review hennep
Het heeft ook wel wat weg van tabak.

Ervaring

Voor de test heb ik drie joints gedraaid, waarvan twee met hasj.

kemph tabaksvervanger review hennep in bowl
Kemph in mijn mixing bowl. Nog zonder toevoeging van hasj of wiet.

Twee, omdat bij de eerste joint de smaak van de Kemph te sterk was. En het brandde niet helemaal lekker. De as viel uit elkaar in plaats van dat het net zoals bij een joint of sigaret kan blijven zitten. Wel hoef je geen harde stokjes te verwijderen die mogelijk door je vloei steken. Er is wel een beetje groen te zien, maar is vooral bruin.

Daarom leek het me beter om er nog eentje te proberen. Ditmaal met ongeveer een halve gram blonde Candy Kush hasj.

kemph tabaksvervanger review hennep candy kush hasj
Kemph met een aardige hoeveelheid blonde Candy Kush hasj.

Daarin komen beide beter tot hun recht, maar ik moest best veel hoesten. In principe kwam dit het effect alleen maar ten goede op een bepaalde manier, high was ik zeg maar wel daarna.

De smaak van de hasj op deze manier is, vanzelfsprekend, beter en de smaak van Kemph minder aanwezig, maar nog steeds herkenbaar.

De andere joint heb ik gemaakt met de Nederlandse coffeeshop klassieker Amnesia Haze.

kemph tabaksvervanger review hennep in bowl met amnesia
Kemph met daarboven op Amnesia Haze uit de grinder.

Met Amnesia Haze wiet kwam de mix (50/50) met Kemph beter tot zijn recht. Ik smaakte voornamelijk de Amnesia, maar toch ook licht aparte smaak van Kemph. Het was wel aardig scherp op de keel nog steeds, maar minder dan de eerder beschreven hasj joint.

Qua verbranding zag het er prima uit met wiet, veel beter dan met alleen hasj in ieder geval.

kemph tabaksvervanger review hennep in bowl met amnesia verbranding
De as op een Kemph joint met Amnesia

Ik heb de joint dan ook wel volledig opgerookt. Wat een goed teken is.

Voordelen

  • Lijkt het meeste op tabak
  • Makkelijk verkrijgbaar

Nadelen

  • Lijkt het meeste op tabak
  • Scherp
  • Geur
  • Prijs

Concluderend

Met het smaakje lijkt Kemph misschien wel het meest op een tabaksvervanger. Zo ook de structuur en geur. Dat kan een voordeel zijn, of een nadeel. Dat hangt ervan af wat je zoekt in een tabaksvervanger. Qua prijs zit Kemph in de onderkant van de middenmoot in vergelijking met de andere tabaksvervangers. Alleen Kumo is duurder.

De kleinste Kemph verpakking (20 gram) is verkrijgbaar voor €13,90 inclusief verzending en 21% BTW bij Cannabas.com, maar je kan er ook 2 of 10 tegelijk bestellen met korting. Mogelijk ook in je lokale coffeeshop.

Lees ook: De Grote Tabaksvervangers Test Eindoordeel & Conclusie

Cannabis Industrie Awards 2023
REVIEW OVERZICHT
Verbranding
5
Smaak
5
Geur
4
Beleving
6
Samenstelling
9
Verpakking
7
Beschikbaarheid
8
Prijs
6
Vorige artikelHet belangrijkste cannabisindustrie nieuws op een rijtje van week 7
Volgende artikelDe Grote Tabaksvervangers Test: Eindoordeel & Conclusie
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl én hennepindustrie.nl, is mede-oprichter van de Cannabis Industrie Awards en de HomeGrown Cup, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016 waarmee hij ook Cannabis Bevrijdingsdag in goede banen hielp leiden. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.
de-grote-tabaksvervangers-test-kemph-reviewKemph lijkt het meeste op een vervanger van tabak. Als dat is wat je zoekt in een tabaksvervanger, kan het wel eens voor jou zijn.