De Grote Tabaksvervangers Test: Mount Kailash

Tabaksvervangers hoeven niet te komen uit verre landen zo bewijst Mount Kailash gemaakt van vezelhennep uit Nederland.

0
- Advertentie -

Zoals eerder aangekondigd in een column van mijn hand, bij deze de vierde review en wel van Mount Kailash als onderdeel van ‘De Grote Tabaksvervangers Test’.

Lees ook: De Grote Tabaksvervangers Test Eindoordeel & Conclusie

Mount Kailash: vezelhennep als tabaksvervanger

Mount Kailash is een van de drie tabaksvervangers op basis van cannabis danwel hennep. Het is namelijk afkomstig van de hennepvelden in Groningen, en daarmee echt van eigen bodem.

Mount Kailash tabaksvervanger review 2
De achterkant met de beschrijving.

Mount Kailash kwam ons op de radar dankzij een advertentie Highlife magazine en later als genomineerde in de Cannabis Industrie Awards 2021. Reden genoeg om het eens aan de tand te voelen dus.

Helaas is het alleen niet gemakkelijk online verkrijgbaar, maar door een mailtje te sturen via het adres op de website (of het 06 nummer een berichtje te sturen) zal je snel antwoord krijgen. Dat was in mijn geval in ieder geval.

Hoe dan ook, er zou me een verpakking van maar liefst 40 gram opgestuurd worden. Erg veel leek mij aanvankelijk, maar toch is het de kleinste verpakking die besteld kon worden.

Het kwam dan ook niet veel later binnen via de post en de envelop openen deed een ronde metalen verpakking tevoorschijn toveren. Daar viel de verzegeling en datum op: 25-2-2021.

Mount Kailash tabaksvervanger review 3
Mount Kailash zat in plastic in het metalen doosje.

Ervaring

Net zoals iedere tabaksvervanger uit de test, zou ik een test doen met hasj en met wiet in de joint. Als eerste hasj.

Mount Kailash tabaksvervanger review 4
Als je goed kijkt zie je de zaadjes en stokjes.

Wat direct opvalt is dat er zaden en stokjes in zitten. Die wil je niet roken en heb ik dan ook beide keren er eerst zo veel mogelijk uitgehaald. Wat overblijft is vooral vezel en bladeren.

Ik had daarom lage verwachtingen. Maar toen ik de joint nou eenmaal aan het roken was, brandde het op zich prima. Wel heb ik op aanraden Mount Kailash eerst door een grinder gehaald.

Mount Kailash tabaksvervanger review 5
Voordat het de grinder in ging…
Mount Kailash tabaksvervanger review 6
… na het door de grinder te halen.

De smaak van de hasj was opvallend goed omdat Mount Kailash weinig tot geen smaak geeft. En dat is iets positiefs.

Mount Kailash tabaksvervanger review met hasj
Mount Kailash met daarop stukjes hasj.
Mount Kailash tabaksvervanger review met hasj 2
De verbranding met hasj

Voor de wiet heb ik een 50/50 joint gemixt met coffeeshop klassieker: Amnesia Haze. Wel heb ik wel eerst tijd besteed aan de zaden en stokjes te verwijderen. Iet dat ik wel aanraad, maar ook weer niet zo veel tijd kost.

Daarna heb ik Mount Kailash door de grinder gehaald. Daarna de wiet door de grinder gehaald en het samen in mijn mixing bowl gemixt.

Mount Kailash tabaksvervanger review met Amnesia Haze wiet
Mount Kailash met daarop wat Amnesia haze

Omdat ik niet tevreden was over de mix, besloot ik wat Mount Kailash er uit te halen en daarna de gehele mix (Mount Kailash en de Amnesia Haze) samen nog een extra keer door de grinder te halen.

Mount Kailash tabaksvervanger review met Amnesia Haze wiet 2
Nadat ik het samen een extra keer door de grinder heb gehaald.

Toen ik aan het roken was, altijd goed aanduwen, viel op dat het op zich weer prima brandde en smaakte. Iets minder smaak was er aanwezig dan vergeleken met puur roken natuurlijk. Maar zeker niet smerig. De joint rookte wel snel weg.

Verder had ik geen behoefte om te hoesten zoals je misschien zou verwachten, maar ik rook dan al meer dan een half jaar puur. Wel opgerookt. Effect is iets gedempt in vergelijking met puur, maar zeker wel goed aanwezig na een halve joint in een keer op te roken.

Voordelen

  • Goedkoop
  • Hennep (en van Nederlandse bodem!)

Nadelen

  • Eerst zaden en stokjes moeten verwijderen
  • Alleen (online) verkrijgbaar door te mailen of via 06

Concluderend

Ik geef nogmaals toe dat mijn verwachtingen heel laag waren gespannen toen ik voor het eerst Mount Kailash zag van dichtbij. Stokjes? Zaad? Roken van de bladeren? Maar zeker als ik het vergelijk met de andere opties, was het zo’n slechte ervaring nog niet. Maar het zal de echte cannabis connoisseur niet kunnen bekoren. Dat zegt alleen niet zo veel, dat is maar een klein groepje van de consumenten.

En het is veruit de goedkoopste optie. Zelfs twee keer goedkoper dan de andere goedkoopste optie als je voor de 40 gram gaat voor 11 euro. Koop je in grotere hoeveelheden, is het zelfs nog goedkoper met 100 gram voor 16 euro en een kilo voor 155 euro. Via de website van Mount Kailash kan je het email adres en/of 06 nummer vinden om te bestellen.

Lees ook: De Grote Tabaksvervangers Test Eindoordeel & Conclusie