De Nationale Cannabis Krant vanaf 9 februari beschikbaar, nu al online in te lezen

Deze week is De Nationale Cannabis Krant van de drukpers gerold.

0
De Nationale Cannabis Krant
Foto: cannabisindustrie.nl
- Advertentie -

Deze week is De Nationale Cannabis Krant van de drukpers gerold en is vanaf 9 februari beschikbaar vanaf distributiepunten door het hele land. Wel is de krant nu al digitaal in te lezen op de website. Tot aan de verkiezingen zal de gratis krant via coffeeshops en growshops door het hele land worden verspreid. Het doel van de krant is om zo veel mogelijk cannabisconumenten naar de stembus te krijgen op 17 maart.

De Nationale Cannabis Krant verschijnt in oplage van 100.000 exemplaren

De 20 pagina’s tellende krant is vrij van advertenties en bevat artikelen, columns, reportages, een interview met kamerlid Vera Bergkamp (D66), recepten, kweektips, een English Reader Section, een overzicht van de standpunten van de politieke partijen over cannabis en een kruiswoordpuzzel.

Een van de vragen die Vera Bergkamp beantwoord is of zij ook van mening is dat er een regeling moet komen voor thuisteelt van een beperkt aantal planten voor eigen consumptie. Daarover zegt ze: “Het wordt nu gedoogd dat mensen vijf planten kweken. Ik zou graag willen zien dat het helemaal niet meer strafbaar is. Dit punt staat nog op mijn to-do-list.”

Cannabisvriendelijk stemmen

De Nationale Cannabis Krant
Poster door Mossy Giant

Met De Nationale Cannabis Krant probeert de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) enerzijds om de misstanden rond cannabis hoger op de politieke agenda te krijgen en anderzijds om zoveel mogelijk cannabisconsumenten cannabisvriendelijk te laten stemmen bij de landelijke verkiezingen. Op de middenpagina’s prijkt een verkiezingsposter, ontworpen door Mossy Giant, met als slogan ‘Geef de plant jouw stem’. Deze poster wordt ook los verspreid naar alle Nederlandse coffeeshops.

In een reactie liet de voorzitter van stichting VOC Derrick Bergman weten: “Deze krant en de hele campagne richting de verkiezingen laat de kracht van samenwerking zien. We hebben allemaal een doel: die plant uit het strafrecht. Wat ons betreft is de verkiezingscampagne wat betreft het VOC nu echt begonnen.”

De Nationale Cannabis Krant is een uitgave van de stichting VOC in samenwerking met de stichting Maatschappij en Cannabis, makers van de Cannabis-Kieswijzer en de nieuwe Cannabis-Stemwijzer en met de landelijke coffeeshopbonden PCN en BCD.

Als secretaris van de stichting, heb ik zelf uiteraard ook mijn bijdrage geleverd aan meerdere stukken en ook is de column van Simone van Breda die eerder op deze website is verschenen in de krant te lezen.