DEA in brief: cannabiszaden zijn legaal in de Verenigde Staten

Een grote kans voor de vele Nederlandse cannabis zadenbanken?

0
ontkiemende cannnabiszaden
Ontkiemende cannnabiszaden.
- Advertentie -

De Drug Enforcement Agency (DEA) heeft in een brief, gedateerd van 9 januari eerder dit jaar, bevestigd dat zo lang cannabiszaden niet meer dan 0,3% THC bevatten, ze legaal zijn volgens de federale, landelijk hennep wetgeving. En dat is goed nieuws, want cannabiszaden bevatten nooit meer dan 0,3% THC.

DEA: cannabiszaden met minder dan 0,3% THC zijn legaal volgens federale wetgeving in de Verenigde Staten

De brief was het gevolg van een onderzoek van advocaat Shane Pennington, die het nieuws openbaarde in zijn nieuwsbrief. De DEA bevestigde dat vroeger inderdaad cannabiszaden verboden waren, maar door de federale legalisatie van industriële hennep, dankzij de 2018 Farm Bill, is dat niet meer het geval.

Of je de cannabiszaden ook echt legaal nu mag invoeren, blijft echter wel de hamvraag

“Dienovereenkomstig voldoet marihuanazaad met een delta-9-tetrahydrocannabinol-concentratie van niet meer dan 0,3 procent op droge gewichtsbasis aan de definitie van ‘hennep’ en valt het dus niet onder de CSA,” schreef Terrence L. Boos, hoofd van DEA’s Drug & Chemical Evaluation Section, in de brief van 6 januari. “Omgekeerd wordt marihuanazaad met een delta-9-tetrahydrocannabinolconcentratie van meer dan 0,3 procent op drooggewichtbasis in schema I onder de CSA gecontroleerd als marihuana.”

Zeker voor de vele cannabis zadenbanken uit Nederland, of inmiddels verhuist naar het buitenland, betekent het goed nieuws. Of je de cannabiszaden ook echt legaal nu mag invoeren, blijft echter wel de hamvraag. Maar zodra ze de Verenigde Staten hebben bereikt, zijn ze in ieder geval legaal, zo blijkt.