5000 Britten zullen mee mogen doen aan medicinale cannabis experiment

5000 Britse chronische pijn patiënten zullen deelnemen aan een medicinale cannabis experiment om de effectiviteit te bewijzen.

0
Verenigd Koninkrijk Groot-Brittannië
- Advertentie -

Vorige maand maakten we al bekend dat er zo spoedig mogelijk zal worden gestart in het Verenigd Koninkrijk met twee medicinale cannabis experimenten om de effectiviteit te bewijzen. Vorige week maakt de Britse krant The Times bekend dat het onder andere om zo’n 5000 patiënten zal gaan die mee zullen doen aan een van de experimenten.

5000 Britse chronische pijn patiënten zullen deelnemen aan medicinale cannabis experiment

De 5000 patiënten zullen medicinale cannabis krijgen als hulp bij pijnverlichting in het kader van een voorgestelde klinische proef die de weg zou kunnen effenen voor miljoenen om het medicijn onder de National Health Service (NHS) te krijgen.

via vaporizers waarin patronen kunnen worden geplaatst met een afgemeten dosis

Medische regelgevers hebben de eerste proef in het Verenigd Koninkrijk van medicinale cannabis goedgekeurd voor mensen met chronische pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals artritis, onthulde The Times.

Ongeveer 5.000 volwassenen zullen gedurende ten minste een jaar dagelijks verdampte cannabis gebruiken via vaporizers waarin patronen kunnen worden geplaatst met een afgemeten dosis onverwerkte, verkruimelde cannabis.

Onderzoekers hopen dat de grote proef later dit jaar zal beginnen na de voltooiing van een eerste drie maanden durende “haalbaarheidsstudie” met 100 patiënten, die is goedgekeurd door de Health Research Authority.

De deelnemers worden vergeleken met een controlegroep van 5.000 volwassenen.

Verenigd Koninkrijk gaat net zoals Frankrijk experimenteren met medicinale cannabis

Het experiment doet denken aan het medicinale cannabis experiment dat inmiddels loopt in Frankrijk, waarbij 3000 patiënten voor twee jaar gratis medicinale cannabis krijgen voorgeschreven.