Deelname aan wietproef was voor stadsdeel Amsterdam-Oost een verassing

De stadsdeelcommissie uit kritiek op gebrek aan betrokkenheid bij deelname aan wietexperiment in Amsterdam-Oost.

0
amsterdam coffeeshops coffeeshoptoerisme drugstoerisme petitie toeristenverbod
- Advertentie -

Eind juni heeft de Amsterdamse driehoek het stadsdeel Amsterdam-Oost voorgedragen om deel te nemen aan het Experiment gesloten coffeeshopketen. Kort daarna kreeg het kabinet groen licht en werd de deelname van Amsterdam-Oost definitief. Opmerkelijk genoeg bleek uit een recent artikel op oost-online.nl dat de stadsdeelcommissie niet op de hoogte was gebracht van deze ontwikkelingen en dat het wietexperiment geen onderdeel was van het onlangs besproken veiligheidsplan.

Kritiek van stadsdeelcommissie op gebrek aan democratische betrokkenheid bij wietproef

Alle partijen in de stadsdeelcommissie van Amsterdam-Oost hebben hun teleurstelling geuit over het gebrek aan communicatie en democratische betrokkenheid bij de deelname aan de wietproef.

Zowel de VVD als Méérbelangen hebben zich uitgesproken over ‘het ontbreken van discussie en betrokkenheid’ en noemen het een ‘democratisch tekort’.

Deze partijen pleiten voor een grondig onderzoek naar mogelijke overlast door coffeeshops in de buurt en eisen duidelijke criteria voor de geschiktheid van exploitatie.

Wietexperiment in Amsterdam-Oost krijgt steun van vijf politieke partijen

Daarentegen hebben vijf politieke partijen in de stadsdeelcommissie van Amsterdam-Oost hun steun uitgesproken voor de wietproef. D66, DENK, GroenLinks, PvdA en SP zijn voorstander van het wietexperiment.