Gemeente Amsterdam selecteert stadsdeel Amsterdam-Oost voor wietexperiment

Stadsdeel Amsterdam-Oost, met meer dan 100.000 inwoners en 10 coffeeshops, is geselecteerd door de gemeente om deel te nemen aan het wietexperiment.

0
amsterdam coffeeshops coffeeshoptoerisme drugstoerisme petitie toeristenverbod
- Advertentie -

De gemeente Amsterdam heeft eerder vandaag bekendgemaakt dat het stadsdeel Amsterdam-Oost, met zijn 10 coffeeshops, naar voor schuift om deel te nemen aan een landelijk wietexperiment.

Stadsdeel Amsterdam-Oost geselecteerd voor deelname aan het wietexperiment

Stadsdeel Amsterdam-Oost, met meer dan 100.000 inwoners en 10 coffeeshops, is geselecteerd om deel te nemen aan het Experiment gesloten coffeeshopketen. Het Rijk staat toe dat stadsdelen deelnemen, maar uiteindelijk zullen de ministers van Justitie en Veiligheid en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport beslissen of stadsdeel Oost daadwerkelijk kan meedoen.

De andere tien gemeenten die aan het experiment deelnemen zijn Groningen, Almere, Arnhem, Nijmegen, Zaanstad, Hellevoetsluis, Breda, Tilburg, Maastricht en Heerlen. Er zijn ook zeven controle gemeenten, namelijk Helmond, Hoorn, Lelystad, Midden-Groningen, Roermond, Tiel en Zutphen.

Alle coffeeshops in Amsterdam zijn op de hoogte gebracht van het voornemen van de stad om een stadsdeel voor te dragen voor de wietproef. Verdere gesprekken zullen worden gevoerd met de 10 coffeeshops in stadsdeel Amsterdam-Oost over de mogelijke voortgang van dit traject.

Extra ‘grote stad’ uit regeerakkoord Rutte IV wordt stadsdeel Amsterdam-Oost

In het regeerakkoord van Rutte IV staat dat er een ‘grote stad’ zal worden toegevoegd aan het wietexperiment. Het zal dus geen hele stad worden, maar een stadsdeel van Amsterdam. Meerdere steden waren gevraagd om deelname. Utrecht, maar ook Zwolle zagen bijvoorbeeld af van deelname.