Donderdag 9 juni commissiedebat Tweede Kamer over o.a. evaluatie BMC

Morgen is er een Tweede Kamer commissiedebat met daarbij als puntje vijf de evaluatie van het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC).

0
commissievergadering justitie en veiligheid 12 mei wietexperiment coffeeshops
Een eerdere commissievergadering, van Justitie en Veiligheid. Foto via @vocnederland op Twitter.
- Advertentie -

Morgen, donderdag 9 juni, is er een Tweede Kamer commissiedebat Geneesmiddelenbeleid / Hulpmiddelenbeleid / Pakketbeheer met daarbij als puntje vijf de evaluatie van het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC).

Update, 9 juni:

Debat over evaluatie Bureau voor Medicinale Cannabis

De publicatie van het onderzoek door Berenschot is alweer van vorig jaar, toen het werd gepubliceerd op 3 mei. Daar wordt dus morgen over gedebatteerd en ook is de bijbehorende brief van de ex-minister Van Ark (Medische Zorg en Sport) als een van de bijlagen bij het agendapunt.

Gaat de medicinale cannabisindustrie verder worden opengebroken zoals voorgesteld door Ernst Kuipers?

De Tweede Kamer zou nog voor de zomer geïnformeerd worden over de vervolgstappen naar aanleiding van de evaluatie van het Bureau Medicinale Cannabis (BMC), iets wat Ernst Kuipers eind mei van dit jaar deed. In zijn kamerbrief stelde hij onder andere voor de rol van het Bureau Medicinale Cannabis te wijzigen en (daarvoor) Opiumwet. Mogelijk wordt daarmee dus de medicinale cannabisindustrie verder opengebroken.

Extra belangrijk dus om donderdag even mee te (kijken en/of) luisteren. Net zoals andere commissievergaderingen is het debat te volgen online via de website van de Tweede Kamer namelijk. De vergadering zelf is van 10:00 tot 17:00 uur, maar de evaluatie is dus pas puntje vijf.