Burgemeester Arnhem gaat pleiten voor duurzame cannabis verpakkingen

De uitspraak van de burgemeester was een reactie op een voorstel van een Christenunie raadslid. 

0
thc dosering cannabis industrie bedrijfspraktijken Marthe Ongenaert duurzame verpakkingen burgemeester Arnhem pyxus international organigram british american tobacco
- Advertentie -

Het is voor iedereen een doorn in het oog: de zakjes en kokertjes die je vindt op straat als overblijfsel van cannabis consumptie. Helemaal als je je realiseert hoeveel van deze zakjes en kokertjes per dag worden gebruikt. Omroep Gelderland meldt vandaag dat burgemeester Ahmed Marcouch uit wietproef gemeente Arnhem gaat pleiten voor het gebruik van duurzame cannabis verpakkingen.

De burgemeester beloofde dit woensdagavond aan de gemeenteraad

De burgemeester beloofde dit woensdagavond aan de gemeenteraad zo valt te lezen op Omroep Gelderland.

De uitspraak van de burgemeester was een reactie op een voorstel van een ChristenUnie raadslid.

Cannabis hoort niet in een plastic zakje

Eerder schreef onze oprichter Mauro Picavet al eens over dit probleem in een column voor CNNBS. Hij gaf hiervoor drie redenen:

Ten eerste, hou ik er niet van om (wat voor vorm dan ook) cannabis in een zakje te zien waarin je de meeste andere drugs ook vindt. Ten tweede, plakt de hasj aan het zakje (opgelost door even in de koelkast te leggen overigens) en kan het in je broekzak ook je net mooi verkregen topje wiet plat drukken.

Ten derde draagt het natuurlijk ook bij aan de vervuiling van het milieu. Rond iedere coffeeshop vind je wel zakjes op de grond. Evenals plastic joint kokers.

cannabis wiet plastic zakje coffeeshop coffeeshops duurzaam De Os Burgemeester Arnhem wietproef wietexperiment Dat leidde ook tot daadwerkelijke actie bij verschillende coffeeshops in het land van Breda tot Leeuwarden.

Ook bij meerdere coffeeshopbezoekers werd duidelijk dat ook zij hieraan kunnen bijdragen, namelijk door zelf met een bakje of doosje te komen. Maar dan moet natuurlijk de coffeeshop niet voorverpakte zakjes verkopen.

Het initiatief in Arnhem komt dus niet vanuit de coffeeshops, maar vanuit de politiek. Alhoewel die beiden maar weinig te zeggen hierover hebben. De regels voor de verpakkingen zijn erg strikt, zoals we al eerder schreven in een analyse van de aanvraag teeltlicentie.