Eerste column van Rens Hoppenbrouwers: een introductie

De eerste column van Rens Hoppenbrouwers, mede-oprichter van de High Tea Potcast, HomeGrown Cup en Vertice Industries.

0

Dag beste lezers van deze bijzonder informatieve website. Mijn naam is Rens Hoppenbrouwers en ik zal jullie zo af en toe eens proberen te amuseren met mijn columns. Omdat dit mijn allereerste column is, zal ik mij eerst even in het kort introduceren.

ongeveer 7 jaar werkzaam in deze groene industrie

Als 31 jarige cannabis enthousiast ben ik nu ongeveer 7 jaar werkzaam in deze groene industrie. Ik ben van origine afgestudeerd als grafisch vormgever. Na een lange opleiding met vele uren alleen maar achter de computer, wist ik toen ik klaar was dat ik hier niet verder mee wilde gaan. Wat ik wel wilde gaan doen, dat moest ik nog ontdekken. Nadat ik een tussenperiode bij mijn vader in de zaak heb gewerkt (een taartenwinkel), en ik ook steeds meer interesse voor cannabis begon te krijgen. Meer interesse buiten het heerlijk consumeren om. 

Van Stichting VOC, naar HomeGrown Cup en High Tea Potcast

Dit begon een serieuze kant op te gaan toen ik met toeval op de website van stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) belandde. Nieuwsgierig dat ik was, heb ik toen de huidige voorzitter en nu mijn grote vriend Derrick Bergman een mailtje gestuurd. En de rest is geschiedenis. Na een keertje langs te zijn gegaan, om Derrick persoonlijk eens te spreken, ben ik praktisch niet meer weggegaan uit het kantoor van het VOC.

Na een keertje langs te zijn gegaan (…) ben ik praktisch niet meer weggegaan uit het kantoor van het VOC

Ik heb daar ook mijn huidige en zeer gewaardeerde collega Mauro Picavet ontmoet, waarna we samen de HomeGrown Cup zijn begonnen. Dit is iets waar ik erg trots op ben, aangezien het in zijn geheel organisch groeit, en we elk jaar toch iets moois weten neer te zetten. 

Naast tal van evenementen host ik samen met Derrick Bergman de High Tea Potcast. Dit initiatief is ontstaan door de lange gesprekken en talloze jointjes die we rookten samen op het kantoor. Vaak als ik aankwam op het kantoor, en ik mijn eerste jointje draaide, lichtte Derrick mij in over het laatste nieuws, bijzondere weetjes en de sappigste roddels. Ik vond dit zo waanzinnig interessant, en het leek me dat dit meer mensen wel zou kunnen interesseren. Daarom vroeg ik hardop of we er geen microfoons bij kunnen plaatsen, en deze gesprekken online te gooien. Zo gezegd, zo gedaan en zo is de High Tea Potcast geboren. We proberen elke 2 weken een aflevering te maken. “Een uur vol cannabis cultuur”. Alle afleveringen zijn te vinden op de website van de High Tea Potcast, Itunes, Soundcloud en Spotify.

Vertice Industries

Een ander initiatief waar ik het afgelopen jaar volop mee bezig ben geweest, en waar ik ook zeer trots op ben is onze aanmelding voor de Experiment Gesloten Coffeeshopketen. Samen met Erwin Douwes en Arie Douwes ben ik Vertice Industries begonnen om als kandidaat ons op te geven om te willen deelnemen aan dit geschiedenis schrijvend project. Hoe of waarom leg ik jullie graag een keertje uit in een andere column, aangezien dit verhaal wel wat uitleg verdiend. 

Nu hebben jullie een klein beetje een idee wie ik ben en waar ik me mee bezig houdt. Ik zal jullie meenemen op mijn avonturen in deze industrie, en proberen deze zo informatief en interessant op te schrijven. Mijn laatste trip was naar Barcelona, en wat ik daar heb gedaan, vertel ik jullie de volgende keer!

Rens Hoppenbrouwers kan je volgen op Instagram, Twitter en je kunt onze podcast terug luisteren.