Home Buitenland Nieuws Eerste export medicinale cannabis Caribische St Vincent naar Duitsland

Eerste export medicinale cannabis Caribische St Vincent naar Duitsland

Vanuit de Caribische eilandstaat Saint Vincent en de Grenadines is voor het eerst medicinale cannabis geëxporteerd naar Duitsland.

0
Saint Vincent en de Grenadines Akerna medicinale cannabis

Vanuit Saint Vincent en de Grenadines is een lading van 49,8 kilo medicinale cannabis geëxporteerd na ontvangst van een vergunning voor export naar Duitsland, volgens officiële aankondigingen en een lokale ambtenaar die bekend is met de zaak bericht Reuters.

De Caribische eilandstaat Saint Vincent en de Grenadines (zoals het land in zijn volledigheid heet) had eerder als eerste land in de regio goedkeuring gekregen van de Organisation of Eastern Caribbean States (OECS) voor de export van medicinale cannabis.

Het land gaf eerder zelf goedkeuring voor de export van medicinale cannabis naar Europa door de Caribbean Cannabis Company, en wel naar Duitsland.

“St Vincent en de Grenadines is klaar voor wereldwijde zaken in de Medicinal Wellness Industry Space(…)”

Volgens de minister van Landbouw, Saboto Caesar, heeft de jurisdictie de afgelopen drie jaar samengewerkt met internationale instanties, bevriende regeringen en lokale belanghebbenden in de publieke en private sector om dit te realiseren.

“St Vincent en de Grenadines is klaar voor wereldwijde zaken in de Medicinal Wellness Industry Space. We nodigen de wereld uit om deel te nemen! SVG heeft een belangrijke wereldwijde kans geopend voor samenwerking tussen lidstaten van de OECS die willen deelnemen aan de internationale medicinale-cannabisindustrie”, zei Caesar.

“Ik nodig daarom alle lidstaten van de OECS met de gevestigde beleidskaders voor medicinale cannabis uit om de krachten te bundelen voor de duurzame ontwikkeling van wat een wereldconcurrerend subregionaal medicinaal wellness-ecosysteem kan worden”, voegde de minister van Landbouw eraan toe.

Saint Vincent en de Grenadines legaliseerde medicinale cannabis al in 2018

St. Vincent en de Grenadines streeft ernaar de best gereguleerde medicinale cannabisindustrie in het Caribisch gebied te zijn, met veelgeprezen, hoogwaardige producten voor lokaal gebruik en export, die voldoen aan de hoogste internationale en industriële normen. De visie voor de cannabisindustrie in Saint Vincent en de Grenadines omvat de volledige waardeketen van dit geneesmiddel, inclusief Good Agricultural & Collection Practices (GACP), Good Manufacturing Processes (GMP), export en lokale patiëntentoegang. De industrie is ontworpen om de impact op de Vincentiaanse beroepsbevolking en economie te maximaliseren en zal naar verwachting een belangrijke aanjager zijn van technologische innovatie en bijdragen aan de groei van de landbouw-, industriële, medische en toeristische sector.

Eerder sloot Akerna (NASDAQ:KERN) al een deal met de overheid van Saint Vincent en de Grenadines.

Exit mobile version