Nu geen meerderheid gemeenteraad Den Bosch voor zesde coffeeshop

Er is momenteel geen meerderheid voor een zesde coffeeshop in Den Bosch. Mogelijk wel na positieve gemeenteraadsverkiezingen in maart.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Er is op moment geen meerderheid in de gemeenteraad van Den Bosch voor een zesde coffeeshop bericht het Brabants Dagblad vandaag.

Momenteel geen meerderheid voor zesde coffeeshop in Den Bosch

Eerder berichtten we al eind december vorig jaar dat Den Bosch mogelijk een zesde (afhaal) coffeeshop krijgt. Het is op dit moment namelijk wel erg karig gesteld met maar vijf coffeeshops voor een stad die weinig onder doet voor andere Brabantse steden, die relatief veel meer coffeeshops hebben. Zo heeft Den Bosch 150.000 inwoners, met naar schatting 7000 cannabis consumenten voor de huidige vier coffeeshops.

En mogelijk zou een van de twee coffeeshops op de Hinthamerstraat moeten verhuizen om de verkeersoverlast tegen te gaan.

Voor de plannen is alleen vooralsnog geen meerderheid in de gemeenteraad.

Mogelijk na de gemeenteraadsverkiezingen van maart wel

Maar dat betekent niet dat er geen hoop meer is voor (positieve) veranderingen aan het coffeeshopbeleid. Daarvoor zullen wel de gemeenteraadsverkiezingen van aanstaande 16 maart positief moeten uitvallen. Zo zien de SP en D66 een zevende coffeeshop ook nog wel zitten. Ook GroenLinks en de Bossche Groenen zijn voor meer coffeeshops om zo de verkeersoverlast tegen te gaan.

Het college van Burgemeester en Wethouders ziet juist wel iets in een afhaalcoffeeshop naar het model van de Cannacenter Best Friends Zuidoost afhaalcoffeeshop.

Een D66-raadslid stelde daarnaast dat het in heel de regio noordoost-Brabant karig is gesteld met het aantal coffeeshops. Bosch Belang stelde daarom voor om de gemeente Meierijstad aan te sporen om een coffeeshop toe te staan, maar dat ging de burgemeester Mikkers te ver: “Dat moeten ze daar zelf beslissen, daar ga ik me niet mee bemoeien”.