Eigenaar coffeeshop Stingray in Beverwijk naar rechter om sluiting tegen te gaan

De eigenaar van de gesloten coffeeshop Stingray in Beverwijk laat het er niet bij zitten en stapt naar de bestuursrechter.

0
kort geding wietproef initiatieven vloei pesticiden zware metalen blowverbod corona maatregelen grapperhaus
- Advertentie -

Coffeeshop Stingray in Beverwijk moest afgelopen maand de deuren sluiten op last van de burgemeester na dertig jaar actief te zijn geweest. Maar de eigenaar laat het er niet bij zitten en stapt naar de bestuursrechter.

‘Exploitanten van de coffeeshop niet meer van goed levensgedrag’ volgens de burgemeester

De gemeente schreef destijds op de eigen website dat ‘de exploitanten van de coffeeshop niet meer van goed levensgedrag zijn’. Volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) moeten coffeeshopondernemers namelijk ‘van goed levensgedrag’ zijn, en dat is niet (meer) het geval, oordeelde burgemeester Martijn Smit (PvdA): “Mijn doel is om een einde te maken aan ondermijnende activiteiten. In Beverwijk is er geen plek voor malafide ondernemers en ondernemingen”, aldus burgemeester Smit.

“Dertig jaar geen gezeur met de gemeente en nu ineens dit”

De burgemeester heeft daarom de exploitatievergunning en gedoogverklaring van de coffeeshop ingetrokken. Tegen het besluit tot intrekking van de exploitatievergunning staan rechtsmiddelen open. De coffeeshopexploitanten kunnen bezwaar indienen. Daaropvolgend kunnen ze bij de rechter een voorlopige voorziening aanvragen.

Die stap is inmiddels gemaakt, berichtte het Noordhollands Dagblad eind vorige week. De coffeeshopeigenaar liet weten: “Dertig jaar geen gezeur met de gemeente en nu ineens dit.” Coffeeshop Stingray is sinds 2 mei gesloten.