Gemeente, politie en Belastingdienst controleren alle coffeeshops in Eindhoven

Inmiddels zijn er al twee coffeeshops bezocht.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Alle nog overgebleven coffeeshops in Eindhoven kunnen zich opmaken voor controles van de gemeente, politie en de Belastingdienst liet de gemeente vorige week weten in een persbericht. Twee zouden er inmiddels al zijn gecontroleerd, waarbij ‘geen substantiële afwijkingen’ zijn aangetroffen.

Coffeeshops in Eindhoven ondergaan controles door de gemeente, politie en Belastingdienst

In het persbericht valt te lezen:

Vorige week is gemeente Eindhoven, samen met de politie en de Belastingdienst, gestart met de controle van 11 geopende coffeeshops in Eindhoven. Alle controles vinden in de loop van dit jaar plaats.

Er wordt onder meer gelet op de aanwezige handelsvoorraad, de identiteit van het personeel en aanwezige klanten en het gebruik en de bouwtechnische staat van de panden.

Ook is er aandacht voor de verschuiving van voormalige cliënten van de twee gesloten coffeeshops naar de overige wel geopende coffeeshops. Een toename van de omzet betekent in relatie tot coffeeshops vaak een toename van de overlast voor omwonenden. Dit wordt scherp in de gaten gehouden.

Inmiddels zijn er twee coffeeshops bezocht. Deze controles verliepen goed en er zijn geen substantiële afwijkingen aangetroffen.

Op dit moment zijn er overigens nog maar tien coffeeshops over in Eindhoven voor de kleine 250.000 inwoners, nadat eind vorig jaar coffeeshop High Times is gesloten voor negen maanden na de vondst van de voorraad en begin vorig jaar toen Coffeeshop Indian Dylan is gesloten voor een jaar nadat de voorraad is gevonden.

Cannabis Industrie Awards 2023