Coffeeshop Indian in Eindhoven gesloten na politie inval: te grote voorraad

De controle was onderdeel van een lopend rechercheonderzoek.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Tijdens een politie inval bij coffeeshop Indian in Eindhoven is op woensdagavond 9 februari te veel voorraad aangetroffen en direct de coffeeshop gesloten berichtte gisteren het Eindhovens Dagblad.

Update, 31 maart 2023: Coffeeshop Indian Dylan in Eindhoven blijft dicht: vergunning ingetrokken

Update, 26 april: Coffeeshop Indian Dylan in Eindhoven is vanaf 25 april gesloten voor een heel jaar.

Update, 3 maart: de coffeeshop Indian zou volgens ingewijden weer open zijn.

Meer dan 500 gram handelsvoorraad aangetroffen bij coffeeshop Indian in Eindhoven

De inval vloeide volgens het Eindhovens Dagblad voort uit een controle onderdeel van een lopend rechercheonderzoek.

“(…)gaat om een grote hoeveelheid”

Er zouden meer panden zijn gecontroleerd. Alleen over het pand van de coffeeshop zelf doet de politie een uitspraak, daarbij zou meer dan 500 gram zijn gevonden. Hoeveel precies laten ze ook weer niet kwijt. „Maar het gaat om een grote hoeveelheid”, aldus een woordvoerder van de politie tegen het Eindhovens Dagblad.

Update, 10 februari:

Met de inval bij de Indian is de stad van 223.209 inwoners (gemeten in 2015) in korte tijd voor de tweede keer een coffeeshop (tijdelijk) kwijt nadat afgelopen november coffeeshop High Times dicht is gegaan na de vondst van de voorraad. Beide coffeeshops waren de enige in hun deel van Eindhoven die daardoor een groot publiek bedienden. Zo zullen inwoners uit (zuidelijk-) Stratum en Gestel nu verder moeten reizen of overgaan op alternatieven.

De High Times in Stratum zal in ieder geval over een half jaar wel weer open mogen. Op moment van schrijven is het onduidelijk wanneer de Indian weer open mag. Mogelijk pas over een jaar.