Coffeeshop High Times in Eindhoven 9 maanden dicht om vondst voorraad

De coffeeshop High Times aan de Roostenlaan in Eindhoven moet voor negen maanden dicht omdat de voorraad is gevonden in een woning.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Gisteren maakte het Eindhovens Dagblad bekend dat de coffeeshop High Times aan de Roostenlaan in Eindhoven voor negen maanden dicht moet. De coffeeshop moet dicht omdat de voorraad zou zijn gevonden in een woning gelinkt aan de coffeeshop.

Update, 12 augustus 2022: High Times is sinds vandaag weer geopend!

High Times coffeeshop in Eindhoven gaat 9 maanden dicht

In de woning zou voor 46 kilo aan cannabis zijn gevonden.

In de woning zou voor 46 kilo aan cannabis zijn gevonden

Beleidsregels van de gemeente Eindhoven stellen dat een coffeeshop dicht moet als er 40 tot 50 kilo meer dan de toegestane 500 gram worden gevonden.

Dat is het geval, waardoor de burgemeester nu over gaat tot sluiting voor 9 maanden.

En dat is zonde, want de coffeeshop is een van de fijnere coffeeshops in Eindhoven met ruime zitgelegenheid. Vaste klanten uit de buurt zullen dan ook een flink eindje verder moeten reizen om een coffeeshop te bezoeken. De coffeeshop is namelijk de enige coffeeshop in een vrij groot deel van Eindhoven.

18 personeelsleden op straat

Eigenaar Dick van Haaren van de High Times laat aan het Eindhovens Dagblad weten: “Negen maanden dicht, de impact daarvan is enorm. Ik heb afscheid moeten nemen van achttien personeelsleden. En dat terwijl ik al 36 jaar een fatsoenlijk bedrijf run. De emotie zit dan ook hoog. Laat ik er verder maar niet op reageren.”

Arnout Ackermans, woordvoerder van de Verenigde Coffeeshops Eindhoven, laat weten in een reactie aan het Eindhovens Dagblad: “Dit is zo triest. Die 500 gram aan drugs die in je in de shop mag hebben, moet je meerdere keren per dag aanvullen. Je ontkomt er niet aan om ergens een voorraad te hebben. Dat weet ook iedereen. De gemeente moet eens ophouden met dit gejank.”

Ook wijst hij op de hypocrisie binnen de gemeente, die juist meer coffeeshops wilt openen: “Deze sluiting staat natuurlijk haaks op dat beleid. In plaats daarvan van extra verkooppunten wordt er nu weer een coffeeshop gesloten. Dat betekent dat de rest het nog drukker krijgt. Want er wordt natuurlijk geen jointje minder gerookt door deze sluiting.”

Voorraad blijft een probleem

Dat terwijl vorige maand nog een uitspraak werd gedaan door de rechtbank Oost-Brabant waarbij de rechter oordeelde in een coffeeshop voorraad rechtszaak dat er met strafoplegging voor de werknemer geen redelijk doel is gediend.

Sinds die uitspraak is er ook een coffeeshop in Venray op de vingers getikt waarbij tientallen kilo’s zouden zijn gevonden. In Tilburg lobbyt ondertussen de burgemeester bij Grapperhaus voor een verruiming van de handelsvoorraad voor de lokale coffeeshops.