Tilburg blijft aandringen op verruiming voorraad coffeeshops

De burgemeester heeft het al eerder aangekaart, maar daar zou door de coronacrisis en het aanstaande wietexperiment niets van zijn gekomen.

0
The Grass Company Johan van Laarhoven OM Sidney Smeets
- Advertentie -

Niet voor het eerst berichtte vorige week het Brabants Dagblad dat burgemeester Theo Weterings (VVD) van Tilburg wederom zal aankloppen bij demissionair minister van Justitie en Veiligheid Grapperhaus (CDA) om de voorraad van de Tilburgse coffeeshops op te rekken.

Burgemeester Weterings wil voorraad van coffeeshops verruimen, maar wel met goedkeuring van Grapperhaus

Op dit moment mogen de coffeeshops in het hele land, met uitzondering van Haarlemse coffeeshops met het Keurmerk Haarlemse Coffeeshops die 1 kilo in voorraad mogen hebben, maar 500 gram in voorraad hebben. Veel te weinig natuurlijk voor de gemiddelde coffeeshop. Die heeft al snel zo’n 500 klanten per dag. Als die allemaal een gram kopen, dan is het op een gegeven moment op en moet er bij worden geleverd. Dat zorgt voor niet gewenste situaties.

“Het zou ons veel lucht geven als die halve kilo wordt opgerekt”

“Als het aan ons ligt, gebeurt het liever vandaag nog dan morgen”, zei Alex Meijer tegen het Brabants Dagblad, namens de lokale Tilburgse coffeeshopbond De Achterdeur. “Het zou ons veel lucht geven als die halve kilo wordt opgerekt.”

De burgemeester heeft het al eerder aangekaart, maar daar zou door de coronacrisis en het aanstaande wietexperiment niets van zijn gekomen. Omdat het wietexperiment nog wel even op zich laat wachten totdat er daadwerkelijk wiet uit de gedoogde teelt verkocht zal worden, wil de burgemeester alsnog proberen om voor elkaar te krijgen dat de voorraad mag worden opgerekt van de Tilburgse coffeeshops.

Vraag is nu of het daadwerkelijk gaat lukken. Haarlem laat in ieder geval zien dat het wel kan en werkt. In Amsterdam is er ook al eerder over gepraat binnen de lokale coffeeshopbond, maar is het dusver nog niet gelukt om het ook daadwerkelijk realiteit te maken.