Coffeeshop High Times in Eindhoven na 9 maanden dicht weer geopend

De coffeeshop is een van de oudste coffeeshops in Eindhoven en Noord-Brabant.

0
Coffeeshop High Times Eindhoven geopend open
Foto via @vocnederland op Twitter
- Advertentie -

Sinds vandaag is coffeeshop High Times in Eindhoven na negen maanden sluiting eindelijk weer geopend bericht stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabis Verbod op Twitter.

De coffeeshop is een van de oudste coffeeshops in Eindhoven en Noord-Brabant.

Coffeeshop High Times ging negen maanden dicht om vondst voorraad in aan coffeeshop gelinkte woning

De coffeeshop moet dicht omdat de voorraad zou zijn gevonden in een woning gelinkt aan de coffeeshop. In de woning zou voor 46 kilo aan cannabis zijn gevonden.

Beleidsregels van de gemeente Eindhoven stellen dat een coffeeshop dicht moet als er 40 tot 50 kilo meer dan de toegestane 500 gram worden gevonden.

Dat is het geval, waardoor de burgemeester overging tot sluiting voor 9 maanden.

De impact voor de coffeeshop was enorm. Achttien personeelsleden stonden ineens op straat.

In de tussentijd ging in Eindhoven ook een andere coffeeshop op slot. Coffeeshop Indian Dylan werd gesloten op 9 februari op last van de gemeente voor een heel jaar. Er werd zo’n 380 kilo cannabis gevonden.

Met ook de inval bij de Indian was de stad van 223.209 inwoners (gemeten in 2015) in korte tijd voor de tweede keer een coffeeshop (tijdelijk) kwijt. Beide coffeeshops waren de enige in hun deel van Eindhoven die daardoor een groot publiek bedienden. Inwoners van Gestel zullen nog steeds wat verder moeten reizen of overgaan op alternatieven, maar bewoners van (zuidelijk-) Stratum kunnen in ieder geval weer naar de High Times.