Te veel voorraad aangetroffen bij politie controle van coffeeshop in Venray

Er zou voor 'tientallen kilo's' voorraad cannabis in beslag zijn genomen, evenals duizenden euro's, bij een van de twee coffeeshops in Venray.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Bij een bestuurlijke controle van de politie, de Belastingdienst en justitie van een van de twee coffeeshops in Venray op de Henseniusstraat, is te veel cannabis aangetroffen in voorraad. Dat liet de lokale politie vorige week weten door middel van een bericht op hun Facebook pagina.

Politie Venray vindt in coffeeshop gemakkelijke prooi

Daarin schrijven ze (in het geval het Facebook bericht mocht worden verwijderd):

Grote hoeveelheid hennep in pand in Venray aangetroffen

Het Regionaal Interventie Team (RIT) heeft dinsdag naar aanleiding van een bestuurlijke controle in een coffeeshop aan de Henseniusstraat in Venray meerdere tientallen kilo’s hennep aangetroffen. Alle hennep is in beslag genomen en wordt vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
De hoeveelheid hennep die de politie aantrof, overschreed ruim de toegestane voorraad. Behalve de hennep is ook een geldbedrag van meerdere duizenden euro’s in beslag genomen. De politie adviseert de burgemeester om bestuursrechtelijke maatregelen te nemen.

Er zou volgens 1Limburg voor ‘tientallen kilo’s’ in beslag zijn genomen, evenals duizenden euro’s. Maar daarentegen is er niemand gearresteerd.

Vorige week nog schuldig zonder strafoplegging (9a) uitspraak in zaak rond voorraad coffeeshop in Brabant

De politie zou dus graag zien dat de burgemeester ingrijpt. De vraag is nu of dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Dat terwijl vorige week nog een uitspraak werd gedaan door de rechtbank Oost-Brabant waarbij de rechter oordeelde in een coffeeshop voorraad rechtszaak dat er met strafoplegging voor de werknemer “geen redelijk doel is gediend“.