Eigenaar coffeeshop Stingray in Beverwijk vecht sluiting aan bij Raad van State

De eigenaar van de gesloten coffeeshop Stingray in Beverwijk stond donderdag voor de Raad van State de sluiting aan te vechten.

0
Raad van State
- Advertentie -

Het Haarlems Dagblad berichtte vorige week dat afgelopen donderdag de eigenaar van de gesloten coffeeshop Stingray in Beverwijk voor de Raad van State stond om de sluiting door de burgemeester aan te vechten.

Eigenaar coffeeshop Stingray in Beverwijk laat het er niet bij zitten en staat nu voor de Raad van State

De exploitatievergunning van de coffeeshop Stingray in Beverwijk werd namelijk twee jaar geleden ingetrokken door burgemeester Martijn Smit.

De burgemeester rechtvaardigde destijds zijn beslissing door te stellen dat de coffeeshopondernemer niet langer voldeed aan de vereisten van ‘goed levensgedrag’, wat vereist is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dit oordeel werd ondersteund door meerdere vondsten van drugsvoorraden, kwekerijen en illegaal vuurwerk.

 ’31 jaar heb ik deze winkel gehad en ineens word ik zwart gemaakt en weggezet als crimineel’

De eigenaar van de coffeeshop lijkt nu te betwisten dat hij betrokken was bij illegale activiteiten. Hij beweert dat hij ten onrechte is “zwart gemaakt” en als crimineel is weggezet na 31 jaar in het bedrijf te hebben gewerkt.

Het is nu aan de Raad van State om te beslissen of de intrekking van de exploitatievergunning rechtmatig was en of de coffeeshop weer mag heropenen.