Eilandstaat Antigua en Barbuda staat Rastafari toe om cannabis te kweken

De eilandstaat Antigua en Barbuda is het eerste Caribische land geworden dat de Rastafari-gemeenschap officieel toestemming heeft gegeven om cannabis te kweken als sacrament.

0
Antigua en Barbuda
- Advertentie -

De eilandstaat Antigua en Barbuda in het oostelijk deel van de Caraïbische Zee heeft vorige maand de Rastafari-gemeenschap officieel toestemming gegeven om cannabis te kweken als sacrament, waarmee het eerste Caribische land is die dat doet. Premier Gaston Browne overhandigde de certificaten aan prominente Rastafari-leiders tijdens een historische ceremonie in het kantoor van de premier vorige maand. Het recht werd verleend onder de 2018 Cannabis Act en werd geprezen als een belangrijke mijlpaal voor de Rastafari-gemeenschap.

Belangrijke mijlpaal voor de Rastafari-gemeenschap

Rastafari-leiders Glasford “King Sagyefo” Mack van de Nyabinghi Theocracy Church, Kiyode Erasto Straker van de RasFreeman Foundation for the Unification of Rastafari, en Kenrick Lloyd van de Wan Love Chant werden tijdens een speciale ceremonie gepresenteerd met de certificaten door de Medicinal Cannabis Authority (MCA).

Deze certificaten verlenen hen het recht om cannabis te kweken voor religieuze doeleinden. Premier Browne prees de Rastafari-gemeenschap voor hun veerkracht in de loop der jaren en drong aan op meer samenwerking tussen de regering en de gemeenschap in de ontwikkeling van de cannabisindustrie en de landbouw.

Belang voor de regio

Antigua en Barbuda is hiermee het eerste land in het Caribisch gebied dat het recht van de Rastafari op het gebruik van cannabis als sacrament vastlegt. Dit is een belangrijk signaal voor de regio, aldus de Medicinal Cannabis Authority.

Voorzitter Daven Joseph merkte op dat de sacramentele certificaten niet alleen belangrijk zijn voor Antigua en Barbuda, maar voor de rest van het Caribisch gebied.

Hij noemde Antigua en Barbuda “een baken voor de mensenrechten van de Rastafari-beweging in het Caribisch gebied”.

Oproep tot naleving van de wet

De premier van Antigua en Barbuda voegde eraan toe dat de Rastafari-gemeenschap ook moet helpen bij het voorkomen van het gebruik van cannabis door jongeren in het land. “Het gebruik van cannabis door jongeren is bij wet verboden en we willen ook een beroep doen op de Rastafari-gemeenschap om ons te helpen de wet en de normen die de regering heeft vastgesteld ter bescherming van onze jeugd te handhaven”, aldus de premier.

Cannabis Industrie Awards 2023