Eindhovense oud-coffeeshopbaas Grasshopper voor rechtbank in grote witwaszaak

De rechtszaak waarin de oud-eigenaar van coffeeshop Grasshopper verdacht wordt van grootschalige drugscriminaliteit en witwassen van miljoenen is deze week gestart.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Afgelopen maandag is het proces gestart over de geruchtmakende witwaszaak rondom de voormalige eigenaar van de Eindhovense coffeeshop Grasshopper. Centraal staat de vraag of zijn vermogen voortkomt uit de kweek van cannabis of dat hij daadwerkelijk miljoenen leende van zijn oom in Turkije.

Documenten vernietigd en getuigen vaag: Een complex onderzoek vol obstakels

Met verdwenen documenten en getuigen die weinig concrete informatie hebben, staat het onderzoek naar de oud-coffeeshopbaas bol van obstakels.

Al sinds 2007 zijn politie en Openbaar Ministerie bezig met deze zaak, waarbij meerdere onderzoeksleiders en advocaten zijn gepasseerd.

Het Openbaar Ministerie legde deze week alle kaarten op tafel, en het is aan de verdachte om zijn kapitaal te verklaren.

Vastgoedimperium en overheidsbelang: Een strijd om veertig miljoen en meer

Met een vastgoedportefeuille die van zeven miljoen euro groeide naar veertig miljoen, raakt de zaak niet alleen de oud-coffeeshopbaas persoonlijk, maar ook de overheid is sterk betrokken.

De beschuldigingen van grootschalig cannabis kweken en miljoenenwinsten zijn deze week door het Openbaar Ministerie worden voorgelegd.

De gemeente Eindhoven gebruikte eerder bestuurlijke tactieken om de verdachte te dwingen te vertrekken, maar slaagde daar niet definitief in.