Gemeente Utrecht verleent omgevingsvergunning voor coffeeshop op Lage Weide

Gemeente Utrecht verleent omgevingsvergunning aan coffeeshop op Lage Weide onder strikte voorwaarden na bezwaren van lokale ondernemers.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

In februari 2022 werd het plan gepresenteerd voor een nieuwe coffeeshop op Lage Weide, Utrecht, in het pand op de Elektronweg 38. Lokale ondernemers uitten destijds hun ontevredenheid en vreesden voor onveilige situaties, waarbij zelfs een in scène gezette foto van een gewapende overvaller werd gebruikt in een persverklaring. Na bezwaren werd het plan aangepast, resulterend in een omgevingsvergunning uitgegeven door de gemeente met strikte eisen voor de uitbater.

Veiligheid en overlastbeheersing centraal in vergunningsvoorwaarden voor nieuwe coffeeshop

De verleende omgevingsvergunning legt de verantwoordelijkheid bij de ondernemer om de veiligheid in en rond de coffeeshop te waarborgen, terwijl overtredingen kunnen leiden tot handhavend optreden door de burgemeester.

De vergunning, geldig voor vijf jaar, benadrukt het belang van het minimaliseren van overlast in de omgeving.

Openingstijden zijn beperkt tussen 10.00 en 0.00 uur, met een verplichte sluiting tussen 16.00 en 18.00 uur.

Beperkingen en mogelijkheid tot bezwaar

Onderzoek toonde echter aan dat de komst van de coffeeshop geen negatieve invloed heeft op de verkeersdoorstroming in het gebied.

Toch zijn dus ter voorkoming van extra drukte de openingstijden beperkt.

Wel moet de ondernemer nog een horecavergunning verkrijgen.

Bezwaar tegen de omgevingsvergunning is mogelijk binnen zes weken.