Nieuwe coffeeshop op Lage Weide (Utrecht) zal deuren sluiten tijdens avondspits

Als de nieuwe coffeeshop op het bedrijventerrein Lage Weide (Utrecht) er komt, zal de shop op doordeweekse dagen tijdens de avondspits dicht zijn.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Een coffeeshop op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide lijkt steeds dichterbij te komen. De initiatiefnemer van de zaak heeft onlangs een aangepast plan bij de gemeente ingediend. Belangrijkste aanpassing is dat de zaak op doordeweekse dagen tijdens de avondspits dicht is.

Utrechtse gemeente ziet coffeeshop Lage Weide wel zitten

De gemeente Utrecht zag het wel zitten toen vorig jaar op het stadskantoor een aanvraag binnenkwam om een coffeeshop te openen aan de Elektronweg. De gemeente stelde dat de plek voldoet aan de criteria van het Utrechtse coffeeshopbeleid.

Meerdere bedrijven op Lage Weide maakten bezwaar tegen de komst van de coffeeshop. Ze maken zich zorgen over overlast, zoals geluidsoverlast en drugshandel. Op een informatieavond deden ze toezeggingen van de gemeente om overlast te voorkomen af als ‘slappe hap’. Een aantal bedrijven kondigde aan zich tot aan de hoogste rechter te verzetten tegen de plannen.

Initiatiefnemer doet aangepast plan

De initiatiefnemer van de coffeeshop heeft onlangs een aangepast plan bij de gemeente ingediend. Belangrijkste aanpassing is dat de zaak op doordeweekse dagen tijdens de avondspits dicht is. Zodoende wordt het tussen 16:00 en 18:00 uur niet nog drukker op Lage Weide.

De Industrievereniging Lage Weide is niet gerustgesteld door het aangepaste plan. Het bestuur van de vereniging roept aangesloten bedrijven op opnieuw van zich te laten horen en bezwaar te maken bij de gemeente. „Met de minimale wijziging in de aanvraag blijven er namelijk nog legio bezwaren bestaan waar niet op wordt gereageerd.”