De Beursberichten: High Tide blijft stijgen, Canopy Growth daalt flink

Na een aantal weken van groei, is het in week 38 van De Beursberichten heel wat anders.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Het is alweer donderdag vandaag. En dus weer tijd voor De Beursberichten rubriek. Daarin volgen we vijf grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ, waar tegenwoordig alle beursgenoteerde bedrijven heen gaan of al zijn te vinden.

De Beursberichten: week 38

In De Beursberichten rubriek volgen we in 2023 Village Farms International (NASDAQ:VFF, meerderheidsaandeelhouder van wietexperiment teler Leli Holland), Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB, aandeelhouder in wietexperiment teler The Growery), Greenlane (NASDAQ:GNLN, actief in Nederland na de overname van Conscious Wholesale in 2019) en High Tide (NASDAQ:HITI, actief in Nederland na de overname van Grass City in 2018).

In de eerdere jaren volgden we ook Cronos Group, maar die hebben we laten vallen. De focus in deze rubriek ligt op bedrijven die (deels) actief zijn in Nederland, aangevuld met Canopy Growth en Tilray.

De grafieken hieronder zijn interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray was vorige week en de week ervoor nog 2,94 dollar waard: een daling van zo’n 1,34%. Een week later is het aandeel 2,47 dollar waard: een daling van zo’n 16%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Vorige week was het aandeel van High Tide 1,57 waard na een stijging van zo’n 24,67%. Het aandeel is een week later 1,85 dollar waard: een stijging van zo’n 17,83%.

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen..

Village Farms International Inc. (NASDAQ:VFF)

Vorige week was het aandeel van Village Farms 0,9410 dollar per aandeel waard na een stijging van zo’n 4,1%. Vandaag is het 0,9150 dollar waard: een daling van zo’n 2,76%.

Klik hier om alle berichtgeving over Village Farms te lezen.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth 1,16 dollar waard na een stijging van zo’n 44,66%. Een week later is het aandeel 0,8720 dollar waard: een daling van zo’n 24,83%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Vorige week was het aandeel van Aurora 0,8000 dollar waard na een stijging van zo’n 68,67%. Vandaag is het aandeel nog steeds 0,8000 dollar waard.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week op 0,8300 dollar per aandeel na een daling van 10,56%. Vandaag staat het op 0,7455 dollar: een daling van 10,18%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen

High Tide blijft stijgen, Canopy Growth daalt flink

Na een aantal weken van groei, is het in week 38 van De Beursberichten heel wat anders. Waar High Tide nog lekker doorgroeit, kelderde het aandeel van Canopy Growth met bijna 25%. Ook de andere bedrijven waren minder waard dan vorige week, of bleven gelijk (Aurora).