Flora Growth (NASDAQ:FLGC) neemt Zwitserse Heimat over voor 22,2 miljoen dollar

Flora Growth verwerft 100% van Koch & Gsell tegen een vergoeding van CHF 20 miljoen (Zwitserse frank, ~US$22,2M), te voldoen door middel van gewone Flora-aandelen tegen een prijs van US$5,00 per aandeel.

0

Flora Growth is sinds kort op de NASDAQ te vinden en kondigde destijds al aan dat ze snel ook Europa willen veroveren. Daarin is de eerste stap gezet met de overname van Koch & Gsell uit Zwitserland, bekend van het Zwitserse Heimat CBD merk.

Heimat straks in handen van de Canadezen van Flora Growth

Onder het merk Heimat produceert en distribueert Koch & Gsell een reeks hennepproducten die minder dan 1% THC bevatten, waaronder pure hennep en gemengde hennep- en tabakssigaretten, evenals bulkbloemen en thee in meer dan 2500 winkels in heel Zwitserland. Heimat is uitgegroeid tot een van de toonaangevende merken op de Zwitserse markt voor industrieel vervaardigde hennepsigaretten. Koch & Gsell distribueert zijn Heimat-sigaretten van pure hennep en een verscheidenheid aan in Zwitserland gekweekte hennepbloemen in Luxemburg en België, breidt zich snel uit in heel Europa en staat voor een uitbreiding naar Aziatische landen.

$ 2,2 miljoen investeren om het merk Heimat snel te laten uitgroeien tot nieuwe markten

Het Heimat-merk zal een substantiële toevoeging zijn aan de Flora-merkenportfolio als een snelgroeiend merk, met een omzet van US $ 7,6 miljoen over twaalf maanden. In overeenstemming met de voorwaarden van de LOI en onder voorbehoud van de definitieve overnameovereenkomst en goedkeuringen, zal Flora bij het sluiten van de transactie ook CHF 2 miljoen (Zwitserse frank), of ongeveer US $ 2,2 miljoen, investeren om het merk Heimat snel te laten uitgroeien tot nieuwe markten en om de positie van Heimat op de Zwitserse markt te versterken. Door gebruik te maken van het bestaande distributienetwerk van Koch & Gsell, is Flora van plan om haar merkenportfolio, waaronder Mind Naturals, Mambe en Almost Virgin, op de Zwitserse en Europese markt te introduceren.

Na afronding van de transactie zal Koch & Gsell verder worden geleid door oprichter en CEO, Roger Koch, die verantwoordelijk is geweest voor de groei van het merk Heimat in Zwitserland en naar nieuwe internationale markten in Europa en Azië.

Als onderdeel van de transactie verwacht Flora alle technologie voor de productie van hennep, gemengde hennep en tabakssigaretten van Koch & Gsell te verwerven. De gepatenteerde technologie voor de productie van sigaretten kan meer dan 40.000 pakjes van 20 sigaretten per dag produceren. De technologie is gepatenteerd in meer dan 80 jurisdicties over de hele wereld, waar Flora verwacht deze technologie naar nieuwe markten te brengen om hennep-, cannabis- of gemengde sigarettenproducten te produceren, gebruikmakend van Flora’s hoogwaardige, goedkope cannabisinput.

Reactie CEO van Flora Growth

“(…)bewijs van onze groeistrategie(…)”

“De voorgenomen overname van Koch & Gsell is een bewijs van onze groeistrategie. We zijn op zoek naar partners die onze distributie aanvullen, onze toeleveringsketen verbeteren en betekenisvolle inkomsten genereren in kernmarkten die een aanvulling vormen op ons bestaande productportfolio en onze premium cannabisinputs”, aldus Luis Merchan in het persbericht, CEO van Flora. “We voelen ons niet alleen aangetrokken door de uitzonderlijke penetratie van Koch & Gsell in fysieke supermarkten, maar ook door hun gepatenteerde technologie om authentieke pure hennep- en hennep- en tabaks-/kruidensigaretten op industriële schaal te creëren, wat volgens ons een grote productcategorie voor de wereldwijde cannabisruimte in de komende jaren.”

Daarnaast staat Zwitserland ook op het punt om cannabis volledig te legaliseren.