253.194 Fransen vullen burgerconsultatie in: 80,8% voor cannabis legalisatie

86% van de voorstanders voor legalisatie is daarnaast ook voor de legalisatie van thuisteelt.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

In januari kondigden we aan dat er een burgerconsultatie in Frankrijk van start was gegaan om de bevolking te polsen over de legalisatie van cannabis. Dat bleek een doorslaand succes, want zes weken later vulden maar liefst 253.194 Fransen de burgerconsultatie in. Daarvan zegt 80% voorstander te zijn van legalisatie.

80,8% Fransen in burgerconsultatie voor legalisatie van cannabis

In iets meer dan zes weken namen 253.194 Franse burgers deel aan de online burgerraadpleging over de legalisatie van cannabis, die op 13 januari werd gelanceerd door een parlementaire voorlichtingsmissie en die eindigde op zondag 28 februari.

Volgens de resultaten van de burgerconsultatie gaat 80,8% van de respondenten akkoord met de legalisatie van cannabis

Volgens de resultaten van de burgerconsultatie gaat 80,8% van de respondenten akkoord met de legalisatie van cannabis, zeiden parlementaire bronnen tegen Agence France Pers (AFP) afgelopen maandag.

Bovendien is 13,8% voorstander van decriminalisering van cannabis, waarvan het gebruik in Frankrijk verboden is. Omgekeerd is 4,6% voor het versterken van sancties en slechts 0,8% voor het handhaven van het geldende wettelijke kader.

Iets meer dan 30% van de respondenten van deze burgerraadpleging verklaarde nooit cannabis te hebben gebruikt. 38,3% beweert het af en toe te consumeren, 17% regelmatig en 13,9% beweert dagelijks cannabis te consumeren.

86% van de voorstanders voor legalisatie, ook voor legalisatie van thuisteelt

In antwoord op de vraag “In het geval van legalisatie, hoe stel je je de cannabishandel voor?”, stelt 62,4% van de deelnemers zich voor dat cannabis in gespecialiseerde winkels wordt verkocht, 24,2% in gereguleerde verkoop volgens het alcoholmodel, 8,6% in tabakswinkels en 3,8% voor overal verkrijgbaar.

In het geval van legalisatie of decriminalisering is de overgrote meerderheid van de respondenten (86%) voorstander van legale thuisteelt van cannabisplanten binnen de door de wet voorgestelde grenzen.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
531VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES