Gemeente Noordoostpolder in voorbereidingen komst eerste coffeeshop

De gemeente Noordoostpolder staat open voor de komst van de eerste coffeeshop, die waarschijnlijk in Emmeloord zal worden gevestigd.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De bedoeling is dat er op termijn een coffeeshop gaat komen in de gemeente Noordoostpolder gelegen in de provincie Flevoland. Het zou de eerste coffeeshop zijn in de gemeente.

Gemeente Noordoostpolder staat open voor komst eerste coffeeshop, waarschijnlijk in Emmeloord

Dat is namelijk opgenomen in het coalitieakkoord. De grootste partij in de gemeente, Politieke Unie, is voorstander. En de eerste stappen zijn gezet. Uit antwoord van het college op vragen van D66 bleek dat er een werkgroep is samengesteld en er loopt een ‘verkenning’ voor een (voor)onderzoek bericht De Stentor. En er zijn ‘ervaren adviseurs’ van een extern bureau in de arm genomen.

Waarschijnlijk zal de coffeeshop gevestigd worden in of bij Emmeloord. Maar ze zijn vooralsnog op zoek naar een geschikte locatie. Wanneer de coffeeshop precies open zal gaan, blijft ook gissen.

Wethouder Toon van Steen liet eerder al weten dat hij wel iets ziet in een coffeeshop naar Bussums model, een stichting coffeeshop dus.

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder bezochten recent de faciliteit van Bedrocan

Recentelijk bezochten ook de burgemeester en wethouders van Noordoostpolder de medicinale cannabis kwekerij van Bedrocan in Emmeloord, zo berichtte het bedrijf in een LinkedIn bericht vorige week. Het bezoek heeft echter niets met de plannen voor de mogelijke komst van een coffeeshop te maken weten in een email aan de redactie.

“Het was een heel interessant bezoek. Erg mooi om te zien hoe een product, gemaakt in de Noordoostpolder, mensen wereldwijd op een verantwoorde manier kan helpen’’, liet burgemeester Roger de Groot weten over het bezoek.