Cannabis Industrie Nieuwsbrief #60

Lees hier online de zojuist verzonden nieuwsbrief met al het cannabisindustrie nieuws wat je niet gemist mag hebben de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #60


Bericht van de sponsor van deze nieuwsbrief (reguliere nieuwsbrief gaat verder hieronder):

Aanstaande vier november organiseert coffeeshopbond Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) een symposium om het 25-jarig bestaan te vieren in het iconische Evoluon in Eindhoven.

Bas van Werven, bekend van BNR en EenVandaag, presenteert vier paneldebatten met topsprekers uit binnen- en buitenland:

  1. Krom en krampachtig: de knelpunten van ons cannabisbeleid
  2. De wietproef en de hobbelige weg naar legalisering
  3. International panel: cannabis in Canada, the USA and Germany
  4. De toekomst van de cannabisbranche: hoe nu verder?

Ook op het programma staan de uitreiking van de Koos Zwart Award 2022 en de presentatie van een boek over 25 jaar PCN, geschreven door Derrick Bergman. Er wordt een lekkere lunch geserveerd en na afloop is er een feestelijke borrel. Inmiddels zijn het programma, de panels en de panelleden bekend.

Toegang is ook mogelijk voor niet-leden. Lees er hier meer over en klik hier om tickets te kopen. Gebruik code ‘cannabisindustrie’ en ontvang 50% korting op je tickets!


Grootste nieuws: Raad Amsterdam stemt tegen i-criterium, geen coffeeshopverbod toeristen

De driehoek zal nu op korte termijn met een brief komen waarin ze ingaan op de voorstellen uit de raad en de coffeeshopbranche.

Ook is sinds gisteren de nominatie periode van de Cannabis Industrie Awards 2022 begonnen. Dus wacht niet lang en nomineer jouw favorieten via de Cannabis Industrie Awards website.

Verder in het nieuws:

Analyses 

Het zal je wellicht niet verbazen, maar nieuw onderzoek van Leafly onthult hoe sommige gemeenten in de VS de zwarte markt ondersteunen door geen cannabiswinkels toe te staan. Ook in Nederland staan 70% van de gemeenten geen coffeeshops toe.

Volgens een nieuwe studie uitgevoerd door de Piraten Partij van Tsjechië kan de legalisatie van cannabis tussen de 650 miljoen en 1,8 miljard kronen per jaar opleveren voor de staatskas, zo’n 26 tot 75 miljoen euro per jaar aan belastingen.

Podcasts

Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen. Maar inmiddels zijn er al 31 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief.

Deze week neem ik overigens weer eens een podcast op.

Veel lees en luister plezier!