Goedkeuring voor cannabis consumptie lounges in Las Vegas

Cannabis consumptie lounges komen naar Las Vegas nadat de gemeenteraad vorige week tegen een voorstel stemde dat ze niet zou toelaten.

0
Las Vegas Nevada coffeeshops
Foto via Curimedia: 'Las Vegas Skyline at night North' (Wikimedia Commons)
- Advertentie -

Cannabis consumptie lounges, in feite coffeeshops waar je ook cannabis kunt consumeren, komen definitief naar Las Vegas, Nevada, nadat de gemeenteraad met 5-1 tegen een voorstel stemde van een gemeenteraadslid om ze niet toe te laten in de stad.

Cannabis consumptie lounges komen definitief naar Las Vegas

Door niet te reageren op een brief van de Nevada Cannabis Compliance Board eerder deze maand, heeft de stad zich automatisch aangemeld voor het licentieproces, maar had vorige week woensdag nog de mogelijkheid om van koers te veranderen.

Clark County en Las Vegas zullen de enige jurisdicties in Zuid-Nevada zijn waar de lounges zullen worden toegelaten, waar overigens geen alcoholverkoop is toegestaan.

Het cannabisloungeprogramma zal naar verwachting bijna $ 9,2 miljoen aan nieuwe inkomsten toevoegen die zullen worden doorgesluisd naar het Pupil-Centered Funding Plan aan het einde van het fiscale jaar 2022.

Steeds meer plaatsen in de Verenigde Staten staan ook de consumptie van cannabis toe

In de Verenigde Staten hebben ze het inmiddels ook begrepen: je kunt cannabis wel legaliseren, maar je moet het ook wel ergens kunnen gebruiken. De bevolking van Nevada, waar ook Las Vegas is in gelegen, koos er namelijk voor in 2016 al om cannabis te legaliseren.

Maar veel hotels, appartementencomplexen en casino’s laten het gebruik van cannabis niet toe. Ook in of bij de cannabiswinkels mag er niet cannabis geconsumeerd worden. Pas in juni vorig jaar legaliseerde ook Nevada ‘coffeeshops’.

Eerder in 2021 legaliseerde ook New York cannabis inclusief cannabis lounges. Zo ook Denver, de hoofstad van Colorado.